[GHID] de cumparare televizoare ieftine dar performante

Modelele de televizoare ieftine sunt poate cele mai contestate dintre toate tentativele de reducere a costurilor asociate achiziţiilor tehnologice. De multe ori trebuie să facem concesii şi compromisuri pentru a găsi un echilibru între preţ şi performanţă sau cum ii spunem noi best-buy.

Cel mai bun si performant televizor pentru uz casnic iese uşor în evidenţă:  QLED-ul TV Samsung de 65 de inch 65Q950RB e alegerea perfectă pentru cei care sunt dispuşi să investească o mică avere într-un singur astfel de aparat.

Dar când vine vorba de televizoare ieftine, concurenţa este acerbă, marjele sunt subţiri, iar fişele tehnice pot fi carctere chinezesti. Puteţi găsi un televizor 4K Dolby Vision de 140 cm de la un producător la acelaşi preţ ca un televizor Full HD de 110 cm de la altul. Si te vei simti fericit ca te-ai interesat inainte si ai citit acest ghid sau modelele recomandate de la finele articolului.

Aşadar, la ce ar trebui să fii atent atunci când alegi dintre mai multe modele de televizoare ieftine?

Care sunt caracteristicile pe care trebuie să le aibă şi ce ar fi mai bine să ignoraţi în căutarea dvs. pentru televizorul perfect?

Dimensiunea ecranului

Nu există un răspuns standard legat de care este cea mai bună dimensiune TV. Depinde în mare parte de spaţiul şi nevoile dumneavoastră. Sunt insa recomandari cu privire la distanta de vizionare in functie de diagonala precum si anumite cutume potrivit carora un televizor 8K sub 65 de inch poate fi considerat (strict datorita rezolutiei) drept inutil, un 4K sub 49 de inch asemenea.

Ceea ce este important să reţineţi este că, cu cât televizorul este mai mare, cu atât va fi nevoie de mai multă distanţă între scaunul sau canapeaua dumneavoastra şi ecranul TV.

De aceea, înainte de a lua decizia de cumpărare, este important să faceţi câteva măsurători. Acestea includ măsurarea înălţimii, lăţimii şi adâncimii zonei în care doriţi să puneţi televizorul. Şi nu uitaţi să vă asiguraţi că suportul dvs. TV poate susţine noul televizor, dacă nu intenţionaţi să îl montaţi.

De asemenea, veţi dori să determinaţi cea mai bună distanţă pentru vizionarea televizorului. Televizoarele ieftine sunt şi mai mici, ceea ce înseamnă că vor fi mai bune pentru distanţe mai scurte.

Buget redus? Evitaţi ecranele HDR şi alegeţi 4K

Calitatea panoului poate fi un factor imens în experienţa de vizionare a unor televizoare ieftine.

Majoritatea televizoarelor ieftine utilizează aşa-numitele panouri LCD-IPS, care nu au acelaşi nivel de negru şi contrast în comparaţie cu tipurile de panouri VA (aliniere verticală).

În general, aceste televizoare nu au suficientă luminozitate sau contrast pentru a ţine pasul cu tehnologia dinamică din zilele noastre, făcând imaginea să pară monotonă. Televizoarele ieftine tind să aibă probleme cu afişarea mişcării din cauza timpilor de răspuns slab ai ecranului şi ai procesării video.

Cu cinci standarde HDR, s-ar putea să fie greu să decideţi care este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. Vestea bună este că HDR10, Dolby Vision, HLG, Advanced HDR şi HDR10 + nu concurează cu adevărat unul cu celălalt. Mai degrabă, fiecare încearcă să realizeze ceva diferit şi este în mare măsură compatibil cu celelalte.

În acelaşi timp, HDR-ul de pe un televizor ieftin poate arăta adesea mai rău decât atunci când se execută cu o gamă dinamică standard.

Aşadar, HDR, deocamdată, nu este o caracteristică esenţială acestor televizoare ieftine. Calitatea imaginii 4K poate fi însă atinsă, cu condiţia să se folosească panoul potrivit şi software de procesare a imaginilor.

Urmărirea unei rezoluţii mai mari (de exemplu, de la 1080p la 4K sau 4K la 8K) prea curând nu este indicată, deoarece diferenţa este neglijabilă de la distanţele normale de vizionare.

Chiar dacă alegeţi un TV mai ieftin si nu veţi avea parte de performanţe de ultimă oră, funcţionalitatea poate fi de ultimă generaţie.

Atenţie la platformele de streaming si aplicatii Smart TV

Alegeţi un televizor cu o platformă inteligentă decentă, care are toate serviciile de streaming pe care le doriţi. Faceţi şi câteva cercetări cu privire la cipul de procesare pe care îl foloseşte şi viitorul televizor. Dacă este un cip rapid, aplicaţiile de navigare vor fi mai fluide, iar performanţele lor vor fi mai fiabile. Dacă este un chipset mai mic, s-ar putea să fiţi dezamăgiţi de lipsa de viteză. Va recomandam sa va indreptati catre Android, Tizen sau webOS.

Dacă aveţi aplicaţii specifice pe care le doriţi – în special Netflix, Amazon şi alte servicii, asiguraţi-vă că verificaţi dacă modelul pe care doriţi să îl cumpăraţi le acceptă.

Vizionaţi înainte de a cumpăra

Din perspectiva calităţii imaginii, dacă doriţi cu adevărat să vizionaţi HDR pe un televizor la un pret mai mic, vizionaţi mai întâi produsul în showroom şi acordaţi atenţie luminozităţii şi contrastului.

Televizoarele cu LED-uri amplasate direct în spatele ecranului şi nu în jurul marginilor sale tind să funcţioneze mai bine cu HDR. Daca nu puteti urma aceste sfaturi va recomandam sa va ghidati dupa un review si dupa brandul producatorului!

Conectivitatea conteaza

Luaţi în considerare conectivitatea. Asiguraţi-vă că orice model de televizor ieftin pe care îl cumpăraţi sa aibă suficiente conexiuni – acestea înseamnă de obicei conexiuni HDMI (recomandat HDMI minim 2) – pentru a face faţă tuturor surselor pe care doriţi să le ataşaţi, de la console de jocuri, camere video si până la playere Blu-ray.

Review-uri televizore ieftine dar bune cu pret intre 1500 si 2000 lei.

Având în vedere gama mare de dimensiuni existente şi nivelul de reduceri care se întâmplă în diferite perioade ale anului, cum ar fi Black Friday, piaţa oferă oportunităţi excelente pentru achiziţia unor televizoare cât mai ieftine şi, în acelaşi timp, performante adica best-buy-uri.

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment