Anul 2016 este cel al modelelor de televizoare Smart 4K, 3D si cu ecran curbat

Parerea noastra este ca anul 2016 este cel al modelelor de televizoare Smart 4K, 3D si cu ecran curbat. Desi tehnologiile sunt prezente de aproximativ 2 ani, in ultima perioadă, din ce in ce mai mulți producători au început să pună accent pe productia televizoarele cu ecran curbat, cu rezolutie 4K si capabilitati de scalare 3D, astfel ca preturile au inceput sa scada, devenind accesibile unui numar din ce in ce mai mare de consumatori. Televizoarele cu ecran curbat, rezolutie Ultra HD 4K si imagini tridimensionale native sau scalate reprezintă viitorul divertismentului în viziunea producatorilor importanti de televizoare smart, beneficiind astfel de o experiență de vizionare a continutului media (TV si Movie on demand pe Internet) de neegalat.

 

Smart TV cu Ecran curbat

 

Fiind o tehnologie relativ nouă, prețurile la televizoarele smart cu ecran curbat nu sunt chiar foarte accesibile, însă pe viitor, insa așa cum s-a întâmplat mereu cu noile tehnologii prețurile vor scadea pe masura ce producatorii isi vor optimiza benzile de productie iar nivelul vanzarilor va acoperi costurile fixe, astfel încât in scurt timp aproape oricine va putea avea acces la un astfel de model, considerandu-l inca de pe acum un standard al industriei de televizoare. Desigur, ca orice tehnologie nou aparuta, multi ii canta deja prohodul considerand ecranul curbat drept o găselniţă de marketing, însă parerea noastra este ca exista destul avantaje si argumente pro in optiunea de cumparare a unul model smart TV cu ecran curbat.

Un televizor smart cu ecran curbat este capabil să ofere o senzaţie mai puternică de adâncime, cu detalii de calitate cinematografică a imaginii, deoarece acea curbură a ecranului produce un efect de panoramare, lărgind câmpul de vizionare și eliminând complet distorsiunile de la marginea ecranului.

Ecranele Televizoarelor curbate mai au un avantaj ofera panoramare si adancime

Ecranele Televizoarelor curbate mai au un avantaj ofera panoramare si adancime

Această formă curbată a ecranului oferă o experiență de vizionare care te captivează, iar unghiurile de vizualizare sunt mai largi, în special dacă distanță de vizionare este una optimă. Televizoarele curbate, lansate odata cu noi tehnologii de imbunatatire a imaginilor, fac ca acestea sa aiba un contrast mult mai bun, culorile sa fie mai intense, rezolutia marita, astfel ca imaginile devin mult mai clare ca in cazul televizoarelor cu ecran plat si rezolutie Full HD. Mulți dintre cei care dețin un astfel de televizor, precum și cei care l-au admirat expus într-un show-room, afirmă (pe bună dreptate) că acest tip de ecran curbat îi face să se simtă „învăluiți în acțiune”, în special datorită efectului de panoramare care mărește dimensiunile câmpului de vizionare, identic ca si in cazul unui film rulat la unul din cinematografele 3D.

Cei de la Samsung au făcut un studiu prin care au întrebat diferite persoane ce părere au despre un model cu ecran curbat, după ce au văzut ce poate oferi acesta, iar în urma acestui sondaj a reiesit că 81% dintre cei intervievati preferă televizorul curbat, 48% dintre aceștia motivand ca au considerat un real avantaj imaginea cu un câmp vizual mai amplu. Diferențele dintre un televizor cu ecran plat și unul cu ecran curbat sunt vizibile, mai ales în ceea ce privește contrastul, culorile și datorită acelui ușor efect reconfortant 3D, asta daca aveti dubii in cazul in care credeti ca 3D-ul nativ sau scalat oboseste ochiul insa doriti sa beneficiati de o experienta de vizionare mai buna decat in cazul clasicelor deja televizoare LED cu ecran plat. Un alt avantaj al televizorului cu ecran curbat este reprezentat de faptul că rămâne mai ușor în câmpul vizual, asta dacă preferați să vă uitați de la o distanță mai mică de TV (să zicem 2-3 metri), fiind astfel recomandat in cazul in care doriti sa il instalati intr-o camera de apartament, de exemplu intr-un dormitor.

Modelele de televizoare cu ecran curbat disponibile in Romania, le gasiti in oferta marilor retaileri de electronice si electrocasnice din Romania, precum cel.ro, elefant.ro, evoMAG.ro sau la Market Online.

 

Smart TV 3D

 

Acest tip de Smart TV 3D a devenit foarte popular și căutat în principal după lansarea filmului Avatar in regia lui James Cameron. Televizoarele standard, clasice, oferă o imagine bidimensionala – 2D, imaginea recepționată fiind anterior filmată dintr-un singur unghi cu o camera cu un singur obiectiv, ochii noștri recepționand astfel imaginea respectivă ca fiind plată. Pentru ca o filmare să poată fi catalogată drept tridimensionala este necesară înregistrarea acesteia din două unghiuri diferite, pentru a da impresia de adâncime, acest lucru poate fi facut cu o camera video 3D. Majoritatea televizoarelor Smart 3D vin la pachet cu ochelari speciali 3D pentru a ne putea reda efectul de adâncime. Ochelarii 3D pot fi pasivi sau activi, ochelarii 3D pasivi cunoscuți sub denumirea de stereoscopici au o lentilă roșie și una albastră, astfel încât fiecare ochi să vadă imagini diferite, iar prin suprapunerea acestora sa putem „citi efectul 3D”. Ochelarii 3D activi insa, utilizează tehnologia LCD (a cristalelor lichide) in combinatie cu comunicarea wireless cu televizorul 3D pentru a putea receptiona exact imaginea deja prelucrata in format 3D. Ochelarii 3D pot fi achizitionati si separat, fiind disponibila o gama variata, atat modele universale cat si ochelari 3D specifici marcii televizorului dvs. 3D. Veti gasi aici mai multe modele de ochelari 3D in cazul in care perechea sau cele doua perechi ce vin la pachet cu televizorul 3D nu sunt suficiente familiei dvs.

Televizoarele Smart cu Ecran 3D

Televizoarele Smart cu Ecran 3D

Chiar dacă nu dispuneți de un conținut 3 D bogat, acest tip de televizoare 3D sunt capabile să convertească o sursă 2D în 3D astfel încât tu să te poți bucura de aceeași profunzime și realism ca și în cazul imaginilor filmate cu o cameră 3D. Bineînțeles, deși face o treabă foarte bună, în cazul imaginilor convertite nu putem spune că sunt de o calitate la fel de înaltă, în comparație cu cele filmate direct in format 3D. Televizoarele Smart 3D sunt recomandate in cazul in care va doriti ceva cu totul si cu totul inovativ in living-ul dvs.

Dacă v-ați hotărât să cumpărați un Televizor Smart 3D care dispune de această tehnologie, atunci ați făcut o alegere foarte bună. Un televizor 3D îți va aduce întregul divertisment la o cu totul altă dimensiune și întreaga experiență cinematografică direct la tine acasă. Vei putea urmări competiții sportive, meciul de fotbal al echipei favorite, emisiunea, serialul sau filmul preferat cu imagini profunde și reale, care îți vor oferi o experiență de neuitat. Si sa nu uitam de multitudinea videoclipurilor de pe YouTube filmate in format 3D, caz in care cu ajutorul browser-ului  sau player-ului incorporat in suita de aplicatii specifice Smart TV-urilor, cu siguranta nu veti duce lipsa de continut media 3D.

Modelele de televizoare Smart 3D disponibile in Romania, le gasiti in oferta marilor retaileri de electronice si electrocasnice din Romania, precum cel.ro, elefant.ro, evoMAG.ro sau la Market Online.

 

Smart TV 4K (UltraHD)

 

Gama de televizoare 4k UHD începe să devină din ce în ce mai căutată și pe piața din România, chiar dacă prețul rămâne încă destul de ridicat pentru mulți care cauta astfel de televizoare. Vestea bună este că prețul se află într-o continuă scădere, așadar în curând acest tip de televizoare 4k vor deveni la fel de accesibile ca și modelele FullHD disponibile acum la pretul la care ati fi achizitionat in urma cu un an televizoarele LCD clasice fara imbunatatiri. Aceste televizoare 4k UHD sunt cele care oferă o rezoluție a imaginii de 3840×2160 pixeli, adică de 4 ori mai mare decât rezoluția FullHD (1920×1080 pixeli). De altfel de aici vine și denumirea aceasta. Așa cum folosim denumirile de 480p, 720p sau 1080p, in mod normal ar fi să folosim și la televizoare 4k UHD pe cea de 2160p. Însă noțiunile de Ultra HD și televizor 4K sunt mult mai ușor de rostit și de ținut minte.

Televizoare Smart cu ecran UltraHD rezolutie 4K

Televizoare Smart cu ecran UltraHD rezolutie 4K

Un televizor cu rezolutie 4K oferă imagini la o calitate de patru ori mai mare decât unul Full HD, culori mult mai exacte și realiste, precum și o experiență mult mai plăcută de vizionare. În general, pentru a putea beneficia la maxim de rezoluția unui Smart TV 4K, este nevoie ca acesta să aibă o diagonală mai mare (cel puțin 123 cm), dar asta nu înseamnă că dacă este puțin mai mică nu va fi la o calitate bună. Bineînțeles că este nevoie și de conținut Ultra HD 4k pentru a ne putea bucura la maxim de rezolutia impresionanta 3840×2160 pixeli. O derivatie a tehnologiei 4K este tehnologia SUHD, Samsung laudandu-se ca niciodată imaginea pe care o vezi pe ecranul televizorului nu a fost mai apropiata de realitate ca acum, multumita acesteia.

Ținând cont că este încă la început, putem spune că există o cantitate de conținut UltraHD acceptabilă, pe viitor urmănd să devină și mai ușor de găsit/accesat. Părerea noastră este că un astfel de televizor cu rezolutie 4K UltraHD reprezintă o inovație care merită fiecare ban, cu toate că sunt foarte mulți. Totuși, am văzut că prețul începe să se apropie de suma de 3500 lei la inceput de 2016, ceea ce înseamnă că in viitorul foarte apropiat vor deveni si mai accesibile, preluand trendul descrescator al pretului observat la majoritatea noilor tehnologii lansate in ultimii 10 ani.

Modelele de televizoare smart cu rezolutia UltraHD 4K disponibile in Romania, le gasiti in oferta marilor retaileri de electronice si electrocasnice din Romania, precum cel.ro, elefant.ro, evoMAG.ro sau la Market Online.

Author: Reviewer

Share This Post On