Cel mai bun televizor de la LG OLED: G2 – C2. Analize & concluzii

LG este unul dintre cei mai mari producători de televizoare din lume și este una dintre puținele companii care produc atât televizoare OLED, cât și cu iluminare din spate LED. Televizoarele lor OLED oferă cea mai bună valoare și performanță în comparație cu alte mărci, cu o selecție uimitoare de funcții de streaming și o calitate fantastică a imaginii.

Calitatea Imaginii la televizoarele OLED G2 & C2

Cele mai bune televizoare LG sunt reprezentate de tandemurile G2 și C2, ambele televizoare cu display OLED. Funcționează mult ca majoritatea celorlalte afișaje OLED, dar are un panou OLED nou și îmbunătățit, care îi permite să afișeze albi mai strălucitori decât generațiile anterioare. Există multe asemănări de caracteristici cheie între C2 și G2. Ambele, de exemplu, au același nou procesor Alpha 9 Generation 5. Aceasta se bazează pe capabilitățile deja impresionante de îmbunătățire a imaginii.

flanco.ro/

Față de modelele anterioare G1 și C1, noile modele se prezintă cu un nou algoritm Dynamic Tone-mapping Pro care descompune imaginea în mult mai multe „zone” de analiză pentru a oferi rezultate HDR mai precise și izbitoare. Sistemele AI/Deep Learning de la LG oferă acum atât recunoaștere și reproducere îmbunătățită a obiectelor de imagine, cât și recunoaștere îmbunătățită a conținutului imaginii din prim-plan și de fundal, creând o imagine mai tridimensională și mai echilibrată. În plus, există un nou sistem de upscaling care elimină de fapt un „pas” de procesare din sistemul din 2021, deoarece s-a descoperit că acest lucru ar putea adăuga zgomot și impurități imaginii.

C2 și G2 redau, de asemenea, conținut 4K, Dolby Vision HDR și Dolby Atmos, acolo unde orice spectacol și serviciu transmis în flux le oferă. Merită remarcat, de asemenea, că sistemul Alpha 9 Gen 5 este, în prezent, capabil să suporte în mod unic noua Dolby Vision IQ cu caracteristica Precision Detail, care produce imagini și mai clare și mai rafinate în diferite condiții de cameră decât o face de obicei Dolby Vision IQ.

Există multe asemănări de caracteristici cheie între C2 și G2. Ambele, de exemplu, au același nou procesor Alpha 9 Generation 5. Aceasta se bazează pe capabilitățile deja impresionante de îmbunătățire a imaginii a procesoarelor cu o incredibilă putere de calcul, cu impact direct în calitatea imaginii, ratei de refresh, input lag-ului, calității sunetului, îmbunătățirea rezoluției, fluenței imaginilor în mișcare rapidă, comportamentului sistemului de operare și al rapidității de control al televizorului (de ex. schimbul între canale se face instant, fără acea pauză de la Samsung seria Q inferioară, care la zap-are printre programe pur și simplu îți mănâncă sufletul).

Calitatea sunetului LG OLED G2 vs C2

G2 este dotat cu 60 W de putere audio repartizată într-un sistem de difuzoare cu 4.2 canale, în timp ce televizoarele C2 se laudă cu doar 40 W într-o configurație de 2.2 canale. OLED42C2 de 42 de inchi este excepția aici, primind doar 20 W în două canale, vă recomandăm să evitați acest model.

Față de predecesorarele modele de televizoare LG OLED, atât C2, cât și G2 oferă îmbunătățiri generale ale calității sunetului incluzând suportul pentru Dolby Atmos. G2-urile reușesc să proiecteze mai mult din puterea lor disponibilă pentru a crea o scenă sonoră mai mare și mai captivantă.

Conectivitate OLED LG G2 & C2

Atât C2, cât și G2 excelează prin conectivitate, oferind certificare completă HDMI 2.1 de 48 Gbps în toate cele patru porturi HDMI. Aceasta este o veste grozavă pentru jucători, deoarece înseamnă că toate cele patru porturi acceptă funcțiile de joc 4K/120Hz, ALLM și VRR găsite pe cele mai recente plăci grafice premium pentru PC, PS5 și Xbox Series X.

Concluzii Performanța în jocuri

C2 și G2 sunt două dintre cele mai bune televizoare pe care le puteți obține pentru jocuri, au cel mai mic input lag din lume și sunt recunoscute drept cele mai eficiente energetic televizoare. Dacă performanța imaginii în jocuri ar fi cel mai important lucru pentru dvs., atunci vă recomandăm să vă îndreptați către modelul C2.

Diferențe OLEG LG G2 și OLED LG C2

G2 are un design unic, deoarece este conceput pentru a sta la nivel de perete cu suportul de perete inclus, dar nu vine cu un suport de tip stand.

Dacă vrei un televizor cu suport stand, LG C2 OLED este și el o alegere fantastică. Au aceleași caracteristici grozave ca majoritatea celorlalte ecrane OLED de la LG, inclusiv funcții uimitoare de gaming, cum ar fi rata de reîmprospătare variabilă FreeSync și G-SYNC, lag de intrare scăzut și lățime de bandă HDMI 2.1 pe toate cele patru porturi HDMI.

Cea mai mare diferență dintre C2 și G2 este că OLED-ul LG G2 este prevăzut cu un sistem de sunet mai puternic și un panou OLED mai luminos.

G2 Gallery Edition OLED TV Cele mai bune televizoare LG Oled G2 Gallery si C2
G2 Gallery Edition OLED TV Cele mai bune televizoare LG Oled G2 Gallery si C2

Modelele G2 și C2 disponibile

Televizoarele OLED LG din seria G2 și C2 sunt identificabile după codul televizorului OLEDxxC2y sau OLEDxxG2y, unde xx reprezintă diagonala, iar y ierarhia din serie (cu cât mai mare cu atât mai performant și evident mai scump). Alte modele sunt prevăzute în fotografii cu inscripția EVO.

OLED-urile G1, G2, G3

În gama de televizoare LG OLED de serie G, regăsim:

 • G1, modelele anului 2021, nu le recomandăm având în vedere avansurile tehnologice puternice ale seriei G2 față de G1
 • G2, modelele anului 2022, obiectul prezentului review: OLED55G23LA, OLED65G23LA, OLED77G23LA, OLED83G23LA, LG OLED 97G29LA
 • G3, modelele prezentate la CES în Ianuarie 2023, ce ne vor însoți de la mijlocul lui 2023, până spre finele anului 2024

OLED-urile C1, C21, C22, C3

În gama de televizoare LG OLED de serie C, regăsim:

 • C1x, modele anului 2021, nu le recomandăm, având în vedere că noile C2-uri sunt mult peste acestea;
 • C21 și C22, modele anului 2022, obiectul prezentului review: OLED42C21LA (nu recomandăm), OLED48C21LA, OLED48C22LB, OLED55C21LA, OLED55C22LB, OLED65C21LA, OLED65C22LB, OLED77C21LA, OLED77C22LB, OLED83C21LA. Între C21 și C22, singurele diferențe sunt de culoare și stand, recomandăm să alegeți oricare dintre C21 și C22, cât timp nu există diferențe de performanță sau tehnologii.
 • C3x, modelele prezentate la CES în Ianuarie 2023, pe care le vom putea cumpăra din a doua jumătate a anului 2023 și vor fi disponibile până spre finele anului 2024.

Recomandări și păreri finale

Vedeți ofertele OLED-urilor LG G2 și C2 la eMAG, evoMAG, Flanco și CEL. Înainte de achiziție, rețineți:

 • G2 vine cu capabilități superioare în ceea ce privește sunetul și luminozitatea, iar C2-urile sunt televizoarele OLED de la LG foarte performante dar la prețuri mai mici, considerate best-buy uri pentru raportul performanță / preț.
 • Nu există diferențe relevante între C21 și C22.
 • Nu recomandăm G1 sau C1, cât timp avansul tehnologic este net superior în favoarea seriei 2.
 • Ca și competitori direcți, acestea se “bat” OLED-urile steroidate Qantum Dots: Samsung S95 și Sony A95 dar și cu televizoarele 8K.
 • NU cumpărați de la Altex!
 • Prezentul articol face o comparație între cele mai bune OLED-uri LG G2 vs C2 din 2022, dar merită menționat că din 2023, a intrat direct pe locul 1 al podiumului, modelul OLED MLA LG G3.
evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *