Ce trebuie sa stii despre televizoarele smart 3D cu tehnologie activa sau pasiva

Ce trebuie sa stii despre televizoarele smart 3D cu tehnologie activa sau pasiva? Televizoarele smart 3D cu tehnologie activa se definesc simplist prin faptul ca ochelarii 3D au un sistem propriu de filtrare a imaginilor tridimensionale, potentat de electricitatea pe baza de baterii. Desi marea majoritate dintre noi stim care este diferenta intre un televizor 3D cu ochelari activi sau pasivi, inca mai este multa lume care dupa achizitionarea unui televizor 3D, ajunge la concluzia ca nu a luat in considerare anumite aspecte sau pareri care poate ar fi contat la fundamentarea deciziei de cumparare. Cele mai frecvente dintre acestea se refera la durerile de cap in timpul vizionarii continutului 3D.

Ce trebuie sa stii despre televizoarele smart 3D cu tehnologie activa sau pasiva

Ce trebuie sa stii despre televizoarele smart 3D cu tehnologie activa sau pasiva

Oamenii sunt tentati sa cumpere noile TV-uri 3D de inalta definitie, rezolutii Full HD sau chiar UHD – 4K. Cei care au videocamere sau aparate foto care filmeaza la rezolutie UHD (4K), se pot bucura momentan de filmele personale pe care le vizioneaza acasa si poate cateva filme si seriale dedicate disponibile pe Youtube, Amazon TV sau Netflix. Deocamdata cam atat este continutul de ultra inalta definitie disponibil. Nici un post mare de televiziune din lume nu si-a aratat intetia de a emite continut UHD nonstop si cel putin in Romania ne-am obisnuit sa ne multumim cu emisiuni HD si asta doar daca platim un abonament lunar, ce in principiu creste costul facturii serviciilor TV cu aproximativ 50%. In fine, alegerea fiecaruia este dupa posibitatile financiare si dupa multe alte criterii.

Televizoare Smart 3D la evoMAG Televizoare Smart 3D la eMAG

Studiile de specialitate arata ca multi oameni acuza dureri de cap, frunte si ochi dupa ce au vizionat imagini 3D o perioada mai mare de timp. De asemenea poate aparea senzatia de oboseala, ameteli si chiar stare de greata daca nu faceti pauze in timpul vizionarii continutului 3D.

 

Tehnologia 3D pasiva de la LG este mult mai prietenoasa cu ochii si se aseamana cu cea de la cinematografele moderne.

 

Parerea noastra este ca cei care isi doresc sa achizitioneze un Smart TV 3D, sa mearga intai intr-un magazin de prezentare fizic (Altex, Flanco, MediaGalaxy sau chiar in showroom-ul eMAG) si sa-si aloce ceva mai mult timp pentru a urmari continutul 3D pe televizoarele cu tehnologie activa 3D ( Sony, Panasonic, Samsung). Nu faceti cumparaturile in graba, pentru ca nu ar fi deloc placut sa cumparati un televizor 3D pe care nu il veti folosi pentru asemenea continut din ratiuni ce tin de confortul vizual. Daca nu ati avut posibilitatea sa vedeti macar un film 3D (aproximativ o ora si jumatate) la un prieten care are deja TV 3D cu ochelari activi ( cu baterii ) s-ar putea sa aveti surprize neplacute dupa ce luati TV-ul cu ochelari activi. Fara risc, ati putea incerca sa achizitionati un smart TV 3D cu ochelari pasivi, precum modelele LG din seria LF65, LG 42LF652V / 50LF652V / 55LF652V. Pretul acestora este deosebit de competitiv, pleaca de la 2049 de RON (la pret redus cu 400 de lei in oferta cel.ro) in cazul modelului LG 42LF652V cu diagonala de 106cm, ajunge la 2949 RON varianta cu 126cm si se plafoneaza la 3899 RON (redus cu 1000 de lei) in cazul lui LG 55LF652V Smart 3D TV.

 

In manualul de instructiuni al televizoarelor smart, veti regasi mai multe recomandari clare (dar si obligativitati) in ceea ce priveste vizionarea emisiunilor si filmelor 3D precum si posibilele afectiuni care pot aparea dar si timpul de pauza recomandat de pauza.

 

De mentionat ca nimic nu poate fi aplicat ca si regula generala, tinand cont ca fiecare persoana este diferita si simte efectul diferit. De aceea este mai bine sa testati tehnologia 3D activa inainte de a cumpara orice produs indiferent de marca. Sunt si persoane care suporta foarte bine continut 3D activ, in consecinta isi fac achizitia si se bucura de imagini la rezolutie mult mai mare decat la tv-urile cu 3D pasiv. Alegerea finala tine de aspecte strict personale si de informatiile pe care le aveti la dispozitie.

In cazul in care doriti sa cumparati ochelari 3D pasivi suplimentari, acestia sunt destul de ieftini (49 de lei, aici), caz in care nu veti face cu randul 😉 Alti utilizatori au mentionat pe forumurile de specialitate ca au preferat sa cumpere un pachet de 5 ochelari pasivi Hama, care par a fi mai buni decât cei originali. Mai multe perechi de ochelari 3D pasivi (si activi) compatibili cu diferite marci de televizoare, veti regasi la evoMAG.ro. Speram sa va ajute aceste scurte informatii.

Televizoare Smart 3D la evoMAG Televizoare Smart 3D la eMAG

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *