[Statistica 2017] Au explodat vanzarile de televizoare!

Au explodat televizoarele! Evident ca vorbim de vanzarile de televizoare, conform ultimelor statistici si informatii prezentate in aprilie 2017 de catre principalii importatori de televizoare din Romania. Piaţa de televizoare a explodat anul trecut: vânzările s-au majorat cu 35%, la 1,4 milioane de unităţi!

Valoarea totală a pieţei de profil a înregistrat o creştere de circa 20%, preţul mediu al unui televizor reducându-se la 1.215 lei. Piaţa locală de televizoare a înregistrat anul trecut o creştere pes­te aşteptări, de 35%, ajun­gând astfel la circa 1,4 milioane de unităţi, faţă de estimările ini­ţiale care prognozau o majorare de maximum 20%, potrivit celor mai mari jucători din domeniu.

Avansul a fost susţinut de o serie de factori favorabili printre care scăderea TVA, creşterea veniturilor populaţiei şi evenimentele sportive – Campionatul European de Fotbal şi Jocurile Olimpice de la Rio.

„În 2016 piaţa a atins aproximativ 1,4 milioane de unităţi, o creştere foarte mare faţă de anul anterior când s-au înregistrat vânzări totale de circa un milion. Deci o creştere importantă de 40% în volum şi de aproape 27-30% valoric”, a declarat Victor Armăşelu, directorul diviziei de consumer electronics şi IT din cadrul Samsung Electronics România, liderul pieţei locale de televizoare, cu o cotă de piaţă între 40 şi 47% din punct de vedere valoric. Întreaga piaţă de televizoare s-a situat anul trecut la aproape 1,7 mld. lei (380 milioane euro). Din totalul livrărilor de televizoare din România, peste 35% au fost modele inteligente (smart-TV-uri), iar ca pondere în total valoare a vânzărilor, acestea s-au apropiat de 60% anul trecut.

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul