Review și păreri TV 8K Samsung 65Q800T

Dorești să știi mai multe despre televizoarele 8K, înainte de a cumpăra unul la un preț nu neapărat mic, și ești de părere că modelul de televizor 8K QLED Samsung 65Q800T este o achiziție bună? Atunci merită să iei în considerare informațiile din acest articol. Merită să te mai gândești o dată!

Vă vom prezenta câteva informații relevante generale și apoi câteva specifice despre modelul de televizor 8K Samsung 65Q800T.

flanco.ro/

Pe scurt, ce este 8K?

În primul rând, rezoluția 8K se referă la o posibilitatea de afișare a imaginii de 7680×4320 pixeli. Aceasta este de 16 ori mai mare decât rezoluția standard Full HD și de 4 ori mai mare decât rezoluția 4K, contrar a ceea ce cred (și culmea afirmă) unii care consideră că rezoluția este dublă!

Un televizor cu rezoluția 8K permite afișarea unui conținut cu o calitate extrem de detaliată și claritate, însă nu doar rezoluția contează. O fotografie cu rezoluție 8K (adica 33milioane de pixeli) făcută la lumină unei lumânări va avea o calitate mult mai proastă decât o fotografie făcută la lumina zilei, cu o cameră ce permite doar 4Mb (4milioane de pixeli).

Ce inseamna 8K la un televizor
Ce inseamna 8K la un televizor

Deoarece necesită o putere de procesare mare pentru a afișa conținut la această rezoluție, televizoarele 8K sunt produse cu un procesor mai puternic decât celui al unui televizor 4K.

Merită un televizor 8K cât timp conținutul video (filme, transmisiuni TV) încă nu este foarte comun? În viitor este de așteptat să crească conținutul filmat la rezoluția 8K. Însă asta nu înseamnă că nu veți avea un plus de claritate al imaginii acum.

Televizoare care au integrată tehnologia AI Upscaling, ca și modelul recenzat, utilizează inteligența artificială pentru a îmbunătăți calitatea conținutului afișat pe un ecran. Aceasta este realizată prin utilizarea algoritmilor de învățare automată care analizează conținutul original (la rezoluție mică) și măresc cu ajutorul procesorului dimensiunea imaginii prin creșterea rezoluției. Astfel se obține o calitate mai bună a imaginii. Această tehnologie este folosită adesea în televizoarele moderne pentru a îmbunătăți calitatea conținutului care nu este deja la o rezoluție ridicată, cum ar fi filmele sau emisiunile TV vechi.

Care sunt diferențele dintre un televizor 8K și unul Ultra HD 4K?

Principala diferență dintre un televizor 8K și unul 4K este rezoluția de afișare. Un televizor 8K are o rezoluție de 7680×4320 pixeli, în timp ce unul 4K are o rezoluție de 3840×2160 pixeli. Asta înseamnă că un televizor 8K poate afișa conținut cu o calitate și claritate mult mai bună decât unul 4K. De asemenea, un televizor 8K poate fi mai scump decât unul 4K din cauza costurilor mai mari de producție și a necesității de a avea o putere de procesare mai mare pentru a gestiona conținutul la această rezoluție.

Producători recomandați de televizoare 8K

Există o serie de companii renumite care produc televizoare 8K, cele mai vizibile sunt Samsung, LG, Sony și (noul intrat în gama de televizoare premium) Hisense. Panasonic și Philips produc de asemenea televizoare 8K însă nu sunt producătorii ecranelor, aceștia sub-contractând sau cumpără ecranele de la LG și Samsung, menținând producția procesoarelor și a sistemelor audio. Un rebranding parțial dacă vreți.

Specificații tehnice televizor 8K Samsung 65Q800T

Televizorul este QLED

Să începem cu faptul că televizorul Samsung 65Q800T este un televizor QLED. Dacă vă întrebați ce este QLED, este bine de știut că reprezintă o tehnologie utilizată în televizoarele moderne, dezvoltată de Samsung. Acest termen se referă la utilizarea unei benzi de difuzie a luminii cu structură quantum dot în stratul de afișaj al unui televizor.

Televizor 65Q800T, Smart 8K Samsung
Televizor 65Q800T, Smart 8K Samsung

Acest lucru permite televizoarelor QLED să afișeze culori mai vii și mai precise decât alte tipuri de afișaje, cum ar fi cele cu tehnologie LCD sau OLED dar nu excelează la negru, contrastul fiind creat de creșterea luminozității nu de eliminarea acesteia în zonele întunecate. De asemenea, televizoarele NEO QLED (din noua generație) sunt adesea mai eficiente din punct de vedere energetic și au o durată de viață mai lungă decât alte tipuri de afișaje.

Ecranul Samsung 8K 65Q800T este tip Direct Full Array

Direct Full Array se referă la modul în care LED-urile sunt aranjate pe spatele ecranului unui televizor. În cazul televizoarelor cu Direct Full Array, LED-urile sunt aranjate uniform pe tot spatele ecranului, ceea ce permite o iluminare mai precisă și o calitate a culorilor mai bună decât modelele Edge Lit sau Direct Led.

Ecranul 65Q800T este tip Direct Full Array
Ecranul 65Q800T este tip Direct Full Array

De asemenea, această tehnologie poate permite un contrast mai bun între zonele luminoase și întunecate ale imaginii, ceea ce îmbunătățește experiența vizuală. Televizoarele cu Direct Full Array sunt adesea mai scumpe decât cele cu afișaj edge-lit, însă oferă o calitate a imaginii superioară.

Considerăm că este foarte clar ce reprezintă cei 65 de inch din denumirea televizorului, da, este vorba de diagonala acestuia, care înseamnă 163 de centimetri.

Sistemul audio Samsung 8K 65Q800T

Sistemul audio al televizorului 8K Samsung 65Q800T este de tip 3D surround și bazat pe tehnologia OTS+, ce datorită lucrului în tandem cu imaginea permite o imersiune mai bună a utilizatorului în conținutul audio video. Practic, sistemul audio redă exact în sistem surround sunetul, ca și când ați participa la filmări!

Sistemul audio este creat în format 4.2 (nr. de boxe) și are o putere de 70W, mai mare decât “standardul” la televizoare de 60W. Vă recomandăm însă să achiziționați un soundbar Samsung pentru o experiență audio excelentă!

Procesor și tehnologii imagine

Procesorul Quantum 8K de tip Quad Core (adică cu patru nuclee independente) spune ceva despre puterea de procesare a imaginii televizorului 8K 65Q800T. Acesta funcționează perfect în decodarea imaginii digitale, în AI Upscaling și în rularea lină și rapidă a sistemului de operare Tizen. În același timp, procesorul orchestreaza cu succes codec-urile audio, aplicațiile smart TV-ului și browserul pentru internet.

Iar tehnologia antireflexie este un mare, mare plus, nu veți mai avea acele pete de lumină pe ecran cu perdeaua deschisă, și nici nu veți fi nevoit să vă uitați la TV pe întuneric (stresând astfel ochii dvs.)

Conectivitate

Televizorul 8K de la Samsung, modelul 65Q800T vine la pachet cu o mulțime de posibilități de conectare: atât pentru BluRay și console gaming prin cele 4 sloturi HDMI 2.1 la viteza maximă, 2 sloturi USB pentru stickuri de memorie sau hard diskuri cu care puteți reda filme sau înregistra emisiunile preferate, bluetooth pentru conectarea la o boxă externă, wi-fi pentru internet și alte opțiuni CI+ (cardul TV de la Digi) și S/PDIF pentru amplificatoare audio sau sisteme de Home Cinema mai vechi.

Televizoare 8K asemănătoare

Modelul Samsung 65Q800T se “bate” cu alte modele de televizoare cu rezoluție 8K și diagonală asemănătoare:

Păreri și concluzii Samsung TV 8K 65Q800T

Drept concluzie, părerea noastră este că dacă dispuneți de o sumă de bani măricică, doriți un televizor cu diagonala mare în livingul dvs. sau într-o sală de conferință, lobby, televizorul 8K Samsung 65Q800T este un televizor bun și la un pret rezonabil. În plus, opțiunile multiple (comandă vocală, înregistrare emisiuni TV, toate formatele digitale video și audio redate, sunet impecabil pentru un TV, capabilități mai bune pentru gaming față de modelele LG IPS, calitate recunoscută a brandului, fiabilitatea seriei 800T fac acest model unul recomandat.

Ca și minusuri: face parte totuși dintr-o serie mai veche, iar noile modele Samsung 8K Neo QLED seria QN A sau B, vin cu procesoare mai puternice, ecranele acestora din urmă vin îmbunătățiri de imagine și tehnologie Neo QLED. Și LG concurează puternic cu modelul 8K LG QNED MiniLED 65QNED993PB.

Și că am pomenit și de cost, în acest context preț, dacă prețul televizorului Samsung 65Q800 T scade sub 7500 de RON atunci ar fi o ofertă foarte bună. În caz contrar, vedeți modelele mai sus recomandate.

Cel mai mic preț TV Samsung 8K 65Q800T

Pentru a cumpăra televizorul 8K Samsung 65Q800T la cel mai mic preț, vă recomand să verificați oferta magazinelor online serioase de electronice, precum: eMAG.ro, Dwyn.ro evoMAG , Flanco cel.ro, badabum și PCgarage. Evitați Altex.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. ANALIZA: TOP cele mai IEFTINE Televizoare 8K! - […] (-) Al 4-lea în topul celor mai ieftine televizoare 8K este modelul Samsung 65Q800T, 163 cm, Smart, 8K Ultra HD,…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *