ANALIZA: TOP cele mai IEFTINE Televizoare 8K!

Ai nevoie de o analiza serioasă și de un top al celor mai ieftine televizoare 8K, în cazul în care vrei să cumperi un televizor 8K ieftin. Simți că poți găsi o reducere atât de substanțială a prețului, astfel ca un TV8K să coste mai puțin decât un Televizor 4K?

Hai să setăm corect așteptările încă de la început … oricât de mult ți-ai dori un televizor cu rezoluție 8K atât de ieftin, acel TV 8K pentru orice buzunar, te asigurăm că așa ceva nu există! Nici măcar de Black Friday, de zilele eMAG sau de campania ce deja ține 8 ani de “reduceri” la evoMAG.

flanco.ro/

Motivul este foarte simplu: 8K Ultra HD reprezintă vârful tehnologic în materie de televizoare lansate pentru consumatorii casnici și nu pot fi vândute (și nici construite) la prețuri mai mici decât televizoarele 4K. Cu mici excepții.

Asta nu înseamnă că nu vei putea economisi o sumă de bani bunicică la achiziționarea unui Smart 8K dacă faci o achiziție inteligentă, bazată pe o analiză a modelelor, prețurilor, magazinelor. Ba dimpotrivă, am observat că sunt diferențe majore între ofertele diverselor magazine în online, la același model și în condițiile în care ambele anunță campanii de reduceri maxime de prețuri (!). În același timp, am găsit televizoare 8K “mai vechi” care costă mai mult decât modele 8K de smart TV-uri abia lansate! Ține de domeniul fantasticului, nu crezi?

În acest articol vom veni cu informații despre:

Câteva clarificări referitoare la prețurile televizoarelor 8K

Am analizat însă modelele de smart tv-uri 8K și ne-am gândit că v-ar fi de folos o listă cu cele mai ieftine modele și magazinele de unde acestea pot fi cumpărate. Din start menționăm că NU recomandăm să cumpărați un televizor de la Altex și nici de la Media Galaxy (aceași mi…, același magazin), caz în care ofertele acestora nu vor fi prinse în prezenta analiză.

Functionalitati obligatorii ale televizoarelor 8K

Un televizor 8K premium ar trebui să ofere o serie de funcționalități de top pentru a satisface cerințele consumatorilor exigenți. Iată câteva dintre caracteristicile esențiale pe care le-ar trebui să le aibă:

 1. Rezoluție 8K: Desigur, principala caracteristică a unui televizor 8K este rezoluția sa, care oferă o imagine ultrasuperioară cu patru ori mai multe pixeli decât un televizor 4K. Acest lucru asigură detalii incredibile și claritate în imagini.
 2. Tehnologie HDR de înaltă calitate: Capacitatea de a reda conținutul HDR (High Dynamic Range) într-un mod excelent este esențială. Un televizor 8K premium ar trebui să suporte standarde HDR precum HDR10, Dolby Vision sau HLG și să ofere o gamă largă de culori și un contrast excelent.
 3. Ecrane OLED sau MiniLED: Pentru calitatea imaginii superioară, televizoarele OLED oferă negru profund și culori vii, în timp ce televizoarele cu MiniLED-uri pot oferi un contrast impresionant și detalii mai bune pe ecrane LED mai mari. Alegerea depinde de preferințele personale.
 4. Procesor puternic: Un televizor 8K are nevoie de un procesor puternic pentru a gestiona procesarea și upscaling-ul imaginilor. Un procesor de înaltă performanță va asigura că televizorul poate reda conținutul 8K cu fluiditate.
 5. Sisteme audio de calitate: Sunetul este la fel de important ca imaginea. Televizorul ar trebui să ofere un sistem audio puternic, de preferință cu tehnologii precum Dolby Atmos sau DTS:X, care oferă o experiență sonoră de înaltă calitate.
 6. Sisteme inteligente avansate: Televizoarele 8K premium ar trebui să aibă sisteme inteligente ușor de utilizat și cu un acces bogat la aplicații de streaming și conținut online. Asistenții vocali precum Google Assistant sau Amazon Alexa pot adăuga o funcționalitate suplimentară.
 7. Porturi HDMI 2.1: Pentru a fi pregătit pentru viitor, un televizor 8K ar trebui să aibă porturi HDMI 2.1, care permit afișarea conținutului 8K la 60Hz și oferă suport pentru caracteristici precum eARC și VRR (Variable Refresh Rate).
 8. Design premium: Un televizor 8K premium ar trebui să aibă un design elegant, cu cadre subțiri și materiale de înaltă calitate.
 9. Funcționalități de gaming: Dacă sunteți un pasionat de gaming, televizorul ar trebui să ofere caracteristici precum timp de răspuns scăzut, suport pentru VRR și tehnologii de reducere a artefactelor.
 10. Actualizări software și suport pe termen lung: Este important ca producătorul să ofere actualizări software constante și suport pe termen lung pentru a vă asigura că televizorul rămâne performant și compatibil cu noile tehnologii.

Aceste funcționalități esențiale ar trebui să ofere o experiență de vizionare de înaltă calitate și să justifice statutul de “premium” al unui televizor 8K.

Cum am stabilit topul celor mai ieftine televizoare 8K?

În analiza celor mai ieftine televizoare 8K disponibile acum pe piață vom lua în calcul: prețul cel mai mic, diagonala cât și existența acestor modele în stocul vânzătorului.

Ținând cont ca ne aflăm în luna Decembrie, care tradițional este plină de oferte la electronice și electrocasnice, așteptările noastre sunt ca prețurile să fie la un nivel la care se obțin vânzări. Totodată, vom adăuga o informație suplimentară și anume dacă raportul performanțe (calitate imagine, tehnologii, diagonală) – preț este optim. Pentru exemplificare: un model 8K mai puțin performant dar la un preț egal sau mai ieftin marginal față de un model 8K cu capabilități tehnice superioare va fi notat cu (-), ce cel din urmă fiind marcat cu simbolul (+).

Ce magazine au intrat în Topul prețurilor reduse la Televizoarele 8K?

Magazinele de electronice și electrocasnice ce au fost analizate în elaborarea topului celor mai ieftine televizoare 8K sunt și cele care acoperă 75% din vânzări. Mai exact am exceptat Altex (magazin nerecomandat având în vedere experiențe negative ale cumpărătorilor) și Domo (un magazin cu vânzări destul de mici, de la crahul prin care au trecut în urmă cu mai bine de 10 ani).

Vă recomandăm să verificați ofertele actualizate în magazinele Dwyn.ro, eMAG.ro, evoMAG, Flanco, cel.ro, badabum.ro și PCgarage.

Care este prețul corect de mic al unui Smart TV 8K?

Cand putem considera că un televizor 8K este ieftin? Ghidați-vă după următorul raționament simplu:

 1. dacă este un televizor 8K cu diagonală de 55 inch, un preț de vanzare considerat foarte bun este acela sub 8000 RON (sau 1650 euro)
 2. dacă este un televizor 8K cu diagonală de 65 inch, prețul foarte bun este acela sub 9000 RON (1900 euro)
 3. dacă este un televizor cu diagonală de 76 inch, prețul indicat pentru a îl considera drept un televizor 8K “ieftin”, este sub 13000 RON (sau 2650 euro)
 4. la modelele de televizoare 8K de diagonală ultra mare, aici pe de o parte credem că prețul nu mai contează atât de mult … și oricum variază destul de repede în timp. Modele puține, cumpărători exclusiviști iar achiziția este decisă de moment, nu de prețul plătit.

În loc de disclaimer: Dacă luăm tehnologia LCD-LED, știm că prețurile variază în timp și au tendința de scădere, ceea ce ar putea face raționamentul de mai sus destul de inutil. Însă, dacă ne întindem cu analiza pe ultimii 15 ani, vom vedea că prețurile la televizoarele disponibile se menține relativ constant, cu o variație minimă de preț, dar cu avansuri majore tehnologice.

Să explic paragraful anterior: acum 20 ani, puteai cumpăra un LCD Samsung HD cu 500 de euro. Acum 15 ani, puteai cumpăra un Samsung Full HD cu 500 de euro. Acum 10 ani, puteai cumpăra un LG LED cu 500 de euro. Acum 5 ani, puteai cumpăra un Quantum Dot cu 500 de euro. La fel și astăzi, doar că imaginea este mai clară, rezoluția este mai mare, diagonala crește, tipul ecranului diferă. Același lucru se întâmplă și cu modelele de televizoare de top, cu rezoluție 8K, tind să stagneze, dar produsul să vină la pachet cu noi îmbunătățiri de imagine, sunet, conectivitate sau aplicații.

Top cele mai Ieftine Televizoare 8K

Locul 5 – TOP Preț 8K TV

(-) Primul pe care îl menționăm, dar nu și cel mai ieftin model este modelul Smart TV 8K Samsung 65Q700T. Diagonală mare, marcă de renume, un sunet de excepția și calitate impecabilă. Acest model a fost lansat însă în 2020, iar tehnologia QLED din seria T se bazează tot pe LED-LCD. Deci nu veți avea parte de Miniled-uri, pentru un televizor care costă totuși destul de mult pentru ceea ce oferă.

TOP Televizoare ieftine 8K Samsung 65Q700T
TOP Televizoare ieftine 8K Samsung 65Q700T

Acest model ar merita să îl luați în calcul doar dacă i-ar scădea prețul suficient de mult cât să se apropie de un televizor 4K UltraHD de aceași diagonală și fabricat după 2022. Dar nu vă îngrijorați, mai avem 4 modele de televizoare ieftine 8K, și știm deja că există un câștigător merituos al topului, având în vedere și performanțele tehnice de top.

Locul 4 – TOP Preț 8K TV

(-) Al 4-lea în topul celor mai ieftine televizoare 8K este modelul Samsung 65Q800T, 163 cm, Smart, 8K Ultra HD, QLED. Samsung are o prezență foarte bună în topul celor mai ieftine 8K-uri, dar nu vă lasați păcăliți. Acest model a fost lansat acum aproape 3 ani, nu înglobează noile tehnologii și considerăm că ar trebui tăiat de pe lista dvs. de cumpărături, dacă prețul acestuia nu scade sub 7500 RON: vezi review Samsung 65Q800T.

TOP Televizoare Ieftine 8K Samsung 65QQ800T
TOP Televizoare Ieftine 8K Samsung 65QQ800T
Locul 3 – TOP Preț 8K TV

(+) Pe locul al 3-lea găsim tot un model de televizor 8K Samsung, mai exact Televizor Samsung Neo QLED 65QN800B, 163 cm, Smart, 8K cu un preț la eMAG cu 1000 de lei mai mare decât câștigătorul topului Cel mai ieftin televizor 8K. Am analizat televizoarele 8K 65QN800A si 65QN800B, aici, în cazul în care prețul acestui model va ajunge în marja locului 1, atunci am avea doi câștigători pe podium!

TOP Televizoare ieftine 8K - Samsung Neo QLED 65QN800B
TOP Televizoare ieftine 8K – Samsung Neo QLED 65QN800B

Samsung au devenit maeștrii în tehnologia Quantum Dot, preluată mai nou și de Miniledurile LG. Categoria Neo QLED TV ofera o experienta spectaculoasa datorita Quantum Mini LED. Tehnologia Neo Quantum HDR 2000 adauga profunzime culorilor si imbunatateste contrastul fiecarei scene, astfel incat sa puteti vedea chiar si cele mai mici detalii.

Locul 2 – TOP Preț 8K TV

(-) Al doilea* cel mai ieftin televizor 8K este modelul Televizor Smart QLED, Samsung 55QN700B, 138 cm, 8K, Clasa G. Așa cum spuneam, îl găsiți la Flanco. Asterix-ul din față se datorează faptului că prețul acestui model este cu câtiva zeci de lei(!) mai mic în cazul magazinului cel.ro. Este al doilea în listă datorită dimensiunii diagonalei mai mici, de aici și un raport mai slab dpdv performanțe raportate la prețul final, față de câștigătorul acestui top.

TOP Televizoare ieftine 8K - Samsung Neo QLED 55QN700B
TOP Televizoare ieftine 8K – Samsung Neo QLED 55QN700B
Locul 1 Câștigător TOP Preț 8K TV

(+) Cel mai ieftin televizor 8K*, surprinzător pentru multi, este modelul LG 8K Miniled 65QNED993PB. Spun surprinzător pentru mulți, dar nu și pentru noi, acest model de televizor 8K a avut parte de un review destul de cuprinzător aici: Review LG 8K TV Miniled 65QNED993PB.

TOP Televizoare ieftine 8K LG Miniled QNED 65QNED993B
TOP Televizoare ieftine 8K LG Miniled QNED 65QNED993B

Cu o diagonală generoasă, are un super preț mai mic cu 30% față de competitorul direct de la Samsung. Însă doar dacă ne raportăm la oferta găsită aici.

Verdict final achiziție televizoare ieftine 8K

Am analizat doar 5 modele din 9 existente în acest moment pe piață, restul fie fac parte din serii mai vechi și diagonală mică, fie au super diagonale și costă cât 2 Dacii Duster!

Din cele 5 modele, din punct de vedere al raportului performanțe / preț, doar 2 s-au calificat, și anume LG 8K Miniled 65QNED993PB și QLED 65QN800B, 163 cm, Smart, 8K.

Aceste două modele sunt asemănătoare din punct de vedere al performanțeilor, poate cu un mic plus în cazul Samsung. Dacă doriți să cumpărați cel mai ieftin televizor smart 8K care să merite, atunci ar trebui să alegeți unul dintre aceste două modele, în funcție de prețul actualizat la momentul achiziției (variază destul de mult de la o lună la alta).

Astfel, vă recomand să vedeți ofertele actualizate în magazinele eMAG.ro, evoMAG, Flanco, cel.ro, badabum.ro și PCgarage. Evitați pe cât posibil magazinul Altex.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *