HiSense renunta la televizoarele OLED?

Se pare ca toti producatorii mari cu exceptia Samsung (ce mizeaza pe tehnologia LED si QLED), vad display-ul OLED-ul ca si coloana vertebrala a gamelor premium de televizoare inteligente. Mentionam aici Sony, LG, Panasonic si Philips. Insa HiSense, un producator important de televizoare, se detaseaza de acest trend si sunt putine sanse sa vedem in viitorul apropiat un nou televizor OLED Hisense.

Asa cum s-a anuntat si anterior, HiSense nu va iesi pe piata cu un succesor al modelului fanion OLED H55O8B lansat in 2019. Hisense va merge in directia DualCell ULED XD, proces de fabricatie ce presupune imbinarea a doua panel-uri de 2K si 4K pentru un contrast mai puternic, ca si o alternativa la mai costisitoarele OLED-uri.

flanco.ro/

Ca si informatii suplimentare despre televizoarele HiSense va recomandam sa cititi si diferentele televizoarelor ULED vs OLED.

Era de asteptat ca Hisense sa lanseze televizoarele sale OLED in Statele Unite dupa ce a intrat pe piata Britanica, in Australia sau in cateva piete Europene printre care si in Romania. Se pare insa ca modelele OLED vor fi inlocuite in toata lumea de catre televizoarele DualCell: “OLED nu face momentan parte din strategia HiSense in SUA”.

Ceea ce este interesant este desi televizoarele Hisense nu sunt de calitate inferioara, dar producatorul chinez “isi da cu firma-n cap”. Prefera sa insiste pe chinezarii in ceea ce priveste strategia te marketing. Au ales sa se raporteze la LG si copiaza denumirile tehnologiilor sud-coreeane: OLED devine ULED iar NanoCell l-au denumit DualCell, insa display-urile sunt fabricate cu procese tehnologice si specificatii total diferite. Parerea noastra este ca este o bila neagra pentru un producator important ce doreste sa cucereasca (pacaleasca) consumatorul mediu de buget.

Televizorul OLED HISENSE H55O8B ce poate fi cumparat si din Romania, nu este un televizor care sa stea prost in review-uri iar faptul ca este un OLED nu ar trebui sa fie argumentul principal in decizia de achizitie, calitatea imaginii nu este data doar de catre display! Iar HiSense si-a focusat eforturile spre imbunatatirea calitatii imaginii si a sunetului ca si diferentiatoare relevante in oferta de televizoare fata de Sony, LG, Philips sau Panasonic. Insa renuntarea la productia de OLED-uri in conditiile in care vanzarile vor creste este o miscare deosebit de indrazneata si cu un rezultat ce poate deveni destul de imprevizibil.

Televizoare OLED: HISENSE H55O8B, Ultra HD 4K HDR
Televizoare OLED: HISENSE H55O8B, Ultra HD 4K HDR

Problema televizoarelor OLED este aceea ca chiar si modelele entry-level nu sunt chiar de ieftine. In 2020, pretul unui OLED fie el LG OLED55B9PLA, PANASONIC TX-55GZ960E, HISENSE H55O8B sau Philips 55OLED754/12 coboara destul de greu sub pretul de 1000 de EUR. Parerea noastra este ca pretul OLED-urilor va scadea incepand cu al doilea trimestru al anului acesta cu un procent de 10-20% si asta in mod special datorita presiunii pe care LG o va pune in piata de display-uri OLED cat si a competitiei Samsung cu a sa gama de televizoare QLED.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *