Televizoarele Hisense U8, 55U8HQ si 65U8HQ

Deși românii nu sunt prea familiarizați de această marcă de televizoare, Hisense și-a creat un binemeritat loc în multe topuri internaționale de televizoare în ceea ce privește prețul, luminozitatea, specificațiile tehnice. În România sunt popularizate puternic de magazinul țeparilor de la Altex, însă le găsim și în oferta DWYN, Vexio, eMAG, evoMAG sau CEL.ro

Haideți să aflăm mai multe despre televizoarele Hisense seria U8H în baza acestui review pentru modelele 55U8HQ și 65U8HQ, iar la final să tragem niște concluzii și recomandări de achiziție. Hisense a câștigat o experiență semnificativă în industria de televizoare premium prin lansarea și dezvoltarea unei game variate de produse de înaltă calitate. Compania s-a remarcat prin inovație și tehnologii avansate, aducând caracteristici și performanțe de vârf în televizoarele sale. De-a lungul anilor, Hisense a demonstrat un angajament constant față de îmbunătățirea calității imaginii, preciziei culorilor și contrastului, oferind astfel o experiență de vizionare uluitoare. De asemenea, Hisense a fost recunoscut pentru utilizarea tehnologiei miniled, care a adus o nouă dimensiune în ecranele premium, asigurând luminozitate ridicată, reproducere precisă a culorilor și durabilitate. Cu o dezvoltare continuă a produselor și o atenție deosebită la detalii, Hisense a consolidat poziția sa în industria de televizoare premium, oferind consumatorilor o experiență de vizionare de top.

flanco.ro/

Televizoarele Hisense ULED U8H – Tehnologie

Începem prin a detalia un pic principala caracteristică a televizoarelor HiSense: ecranul ULED. Deși am scris anterior despre tehnologia ecranelor ULED, ce merită reținut este că acestea utilizează tehnologia LED (Light Emitting Diode) pentru a ilumina ecranul televizorului. LED-urile sunt dispuse în spatele panoului LCD (Liquid Crystal Display) și emite lumină în spatele cristalelor lichide pentru a forma imaginile. Ce face ca tehnologia ULED să fie specială este utilizarea sistemului de iluminare pe zonă, cunoscut și sub denumirea de local dimming. Acest sistem permite controlul individual al luminii de fundal în diferite zone ale ecranului, ceea ce duce la o mai mare precizie în afișarea negrului și la un contrast îmbunătățit. Termenul ULED este patentat de HiSense, însă sunt televizoare cu performanțe identice sau superioare bazate pe aceași tehnologie: aceași Mărie cu altă pălărie.

Hisense ULED UH Specificații

Iată câteva specificații tehnice importante despre televizorul Hisense U8H, acestea evidențiază caracteristicile cheie ale televizorului Hisense 55U8HQ, 65U8HQ și 75U8HQ, inclusiv rezoluția 4K, tehnologia LED (ULED) și suportul pentru diferite formate HDR.

Miniled ULED Hisense 55U8HQ
 • Rezoluție: 4K Ultra HD (3840 x 2160 pixeli) cu tehnologie de afișare: LED (ULED)
 • Dimensiunea ecranului disponibilă: 55 inch (139 cm), 65 inch (164 cm) și 75 inch (186 cm);
 • Tehnologie de retroiluminare: Direct Full Array Local Dimming (FALD)
 • Procesor de imagine: Hi-View Engine
 • Rata de actualizare a ecranului: 120Hz (native)
 • Timp de răspuns: aproximativ 6 ms, sub cei 20 considerați maxim în jocuri!
 • Gamut de culori: 90% DCI P3
 • Sistem de operare: VIDAA U, propriu Hisense
 • Asistență pentru HDR: Da, inclusiv Dolby Vision, HDR10+ și HLG. Fiecare scena intunecata si stralucitoare este adusa la viata. Televizorul accepta tehnologii HDR complete – Dolby Vision, HDR10 + si HLG, transformandu-va experienta TV, cu o calitate a imaginii ultravie, care da viata divertismentului in ochii dumneavoastra.
 • Conectivitate: Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet, HDMI, USB, AV, RF, etc.
 • Sunet: Dolby Atmos, difuzoare încorporate în format 4.1.2 de 70W, decodare DTS. “DTS® Virtual: X ™ Televizorul este echipat cu un pachet de post-procesare avansat, scalabil si versatil, care creeaza o experienta audio captivanta prin virtualizarea continutului in inaltime peste configuratiile traditionale stereo si difuzoarele 5.1.Dolby Atmos® In mod normal, difuzoarele televizorului sunt orientate in jos sau frontal. Cu Dolby Atmos®, televizorul poate simula efectul ca sunetul vine din tavan, creand o experienta cu adevarat captivanta.”
 • Altele: Compatibilitate cu asistenții vocali, funcții smart, suport pentru jocuri, tehnologii de reducere a zgomotului și a mișcării, moduri de imagine și sunet personalizate, funcție de control al luminii ambientale, etc.

La ce sunt bune Hisense-urile U8H?

Modelele 55U8HQ, 65U8HQ și 75U8HQ excelează în primul rând în luminozitatea ecranului măsurată în nits (peste 1300 nits standard!), și asta la prețuri mult sub modelele celor mai luminoase televizoare. Această caracteristică le face ideale atât pentru buzunarul dvs. cât și pentru camerele foarte luminoase unde aveți nevoie de imagini puternice și tehnologii antireflexie. Nu putem afirma că sunt cele mai bune televizoare în ceea ce privește unghiul de vizualizare, însă chiar și așa este o serie excepțională pentru ceea ce oferă și la ce preț ar trebui plătit.

Tehnologia ecranului este bazată pe MiniLED-uri, un alt mare plus care permit o iluminare directă pentru orice zonă a panelului. De altfel, această tehnologie MiniLED stă la baza modelelor mai scumpe 8K al competitorilor de la Samsung și LG considerate premium, cât și la baza ecranelor monitoarelor PC profesionale. Tehnologia oferă o durabilitate crescută și o rezistență mai mare la deteriorare în comparație cu alte tipuri de ecrane. Deoarece fiecare miniled este independent, în cazul în care unul dintre acestea se defectează, celelalte minileduri continuă să funcționeze, evitând apariția unor pete sau zone negre pe ecran.

Televizoarele Hisense 55U8HQ, 65U8HQ și 75U8HQ sunt foarte bune și pentru gaming, conectarea unei console se face ușor și rapid, iar input lag-ul foarte redus cât mai ales rata de refresh de 144Hz le fac unele dintre cele mai bune televizoare pentru jocuri în general, și cele mai bune din plaja lor de preț. Tocmai de aceea, sunt prevăzute nu cu 2 sloturi HDMI de mare viteză, ci 4, ce vor permite conectarea cu ușurință și la cel mai intransigent sistem audio, consolă de jocuri sau PC.

Specificatii Televizor Mini LED Smart HISENSE 65U8HQ

Concluzii

Ca și plusuri, Hisense 55U8HQ, 65U8HQ și 75U8HQ sunt televizoare în general excelente, la prețuri foarte competitive, au un contrast foarte puternic și luminozitate crescută, beneficiază de cea mai nouă tehnologie de producție a ecranelor pentru televizoare și monitoare, sunt ideale pentru gaming, camere luminoase și zone de entertainment.

Ca și minusuri, au un consum mai mare de energie electrică (dar nu simțitor), au unghiuri de vizualizare mai mici decât concurenții Samsung și LG, însă dacă nu sunteți în situația în care să priviți conținut video din lateralele camerei, atunci nu veți experimenta vreun disconfort. Sistemul de operare propriu nu are o vechime suficient de mare astfel încât să scape de bug-uri sau să fie optimizate, însă nici acest aspect nu ar trebui să fie un minus suficient de puternic astfel încât să eliminați televizoarele 55U8HQ și 65U8HQ de pe lista scurtă de achiziție a unui televizor best-buy.

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *