Info Black Friday 2023 eMAG – Cand, de ce, ce, cum?

Când va fi eMAG Black Friday 2023?

eMAG va lansa campania de Black Friday 2023 (Vinerea Neagră) in ziua de Vineri, 10 Noiembrie 2023. Ca orice Black Friday adevărat, evenimentul va dura o singură zi, spre deosebire de alte magazine de profil care lanseaza campanii diluate (false) de Black Friday pe tot parcursul anului, mă refer aici la Altex (și nu numai).

Info Black Friday 2023 eMAG - Cand, de ce, ce, cum?

eMAG #BF2023

flanco.ro/

10 Noiembrie 2023, dimineața devreme!

eMAG Black Friday 2023 promite să fie un eveniment spectaculos, aducând cu sine oportunități de cumpărături remarcabile și experiențe online captivante. Cu pregătiri atente și o istorie solidă de campanii de succes, Emag continuă să fie un punct de referință în lumea cumpărăturilor online, iar Black Friday este cu siguranță un moment așteptat de milioane de clienți entuziasmați. Cel puțin din punct de vedere al traficului pe net, al căutărilor în google: “ce produse au cele mai mari reduceri de BF”, “BF eMAG”, “când, la ce oră începe eMAG Black Friday” și alte asemenea.

UPDATE: Informații “pe surse” Black Friday eMAG 2023

Câte produse vor fi în oferta de BF?

eMAG spune că de Black Friday 2023 vor fi la ofertă 2,8 milioane de produse, iar reducerile totale sunt de peste 390 milioane lei. Compania spune că în data de vineri vor ajunge le easybox 40.000 – 50.000 de produse comandate în primele ore. Vor fi în ofertă 80.000 de TV-uri, 300.000 de electrocasnice mici, 80.000 de laptop-uri și 250.000 de smartphone-uri și accesorii. În ofertă vor fi și produse mai speciale: 10 kg de aur, dar și peste 100 de tone de carne de porc și mezeluri. Vor fi și vouchere de reduceri pentru cumpărarea de vacanțe, de autoturisme sau de pachete de înfrumusețare. Practic un early-early booking, nimic nou sau senzațional de ieftin.

Vor mai fi probleme cu livrarea ca în anii trecuți?

În primele cinci zile vor ajunge la clienți jumătate dintre produsele comandate, iar ținta este ca până în 24 noiembrie să fie livrate toate produsele comandate, spun cei de la eMAG. În țară sunt 3.900 de unități easybox și va crește ponderea produselor livrate în aceste easyboxuri.

Cât de mari vor fi reducerile?

Cele mai mari reduceri promise sunt de 70%, dar vor fi și produse la care reducerea va fi de 5-10%, fiind vorba de produse mai scumpe. Nu vă așteptați la cine știe ce, reducerile eMAG sunt puse de regulă pe seama afiliaților (reducându-le comisionul la toate produsele către 1% în loc de 5%) sau pe seama partenerilor eMAG. Iar dacă reducerile vizează baza de calcul PRP care nu are absolut nicio relevanță atunci de fapt poate fi o zi ca oricare alta. Da, ne putem aștepta la reduceri mari însă pentru un număr limitat de produse și volume foarte mici care se pot termina în primele secunde, achiziția la un preț bun ținând mai degrabă de noroc și viteza netului și a tapului pe telefonul mobil. 83% dintre comenzile în 2022 au fost plasate de pe mobil.

Care va fi volumul de vânzări în ziua de Black Friday

eMAG estimează că va vinde de 680 milioane lei de Black Friday, cu 36 milioane mai mult decât anul trecut. Merită menționat că cifrele de vânzări ar trebui să fie privite circumspect, având în vedere că clienții refuză să mai cumpere în Octombrie așteptând “marile reduceri”. Asta poate duce chiar la creșterea costurilor per vânzare, reduceri mai mici sau chiar creșteri de prețuri. Mă refer la orele suplimentare, prețuri mai mari de transport și depozitare șamd. Cumva mutăm din stânga în dreapta.

De știut despre Black Friday eMAG

Când a fost primul eMAG Black Friday?

Primul eMAG Black Friday a fost prezentat publicului în 2011, astfel #eMAGBF2023 este la a 13-a ediție. Și nu credem că va fi una cu ghinion pentru cumpărători, eMAG sau partenerii eMAG. Încă din 2011, Black Friday-ul eMAG a devenit un punct de referință și o direcție pentru piață, competitori, reduceri avansate dar și pentru cei care susțin aceste evenimente: procesatori de plăți, carduri, agenții de PR & Marketing, ba chiar bănci și industria telekom.

Ce face Emag Black Friday atât de așteptat?

Emag Black Friday 2023 este unul dintre cele mai anticipate evenimente de reduceri ale acestui an, și asta pentru că pe istoric au cucerit inimile consumatorilor prin oferte și promoții remarcabile. Cu o istorie bogată de campanii de succes, acest eveniment a devenit sinonim cu oportunități de cumpărături avantajoase. Când vorbim de BF în România, 90% din cumpărători se gândesc la eMAG.

informatii black friday emag 2023 10 noiembrie
Informatii black friday emag 2023 10 noiembrie

Ce tipuri de produse sunt de obicei reduse în cadrul evenimentului?

Ofertele Emag Black Friday acoperă o gamă variată de produse, de la electronice și electrocasnice la modă, îngrijire personală și articole pentru casă. De la televizoare smart și laptopuri la mașini de spălat și aspiratoare, există ceva pentru fiecare categorie de cumpărător. Printre produsele care se regasesc in oferta eMAG Black Friday se vor număra pe lângă gama clasică de electronice & electrocasnice și produse din categoria Fashion, articole sportive, accesorii pentru casa si gradina, produse de ingrijire personala pentru adulti si copii, mobila, jucarii, anvelope si produse speciale (autovehicule, vacanțe, aur, abonamente la diverse evenimente sau servicii). Nu ne-ar surprinde dacă anul acesta ar avea și o gamă de pet-shop 🙂

Cum se desfășoară pregătirile pentru Black Friday la Emag?

Pregătirile pentru Black Friday la Emag încep cu mult timp înainte de eveniment, cu teaser-e și pregătiri de marketing menite să creeze entuziasm. Magazinul online își pregătește stocurile, colaborează / negociază cu diverse branduri și dezvăluie o listă de oferte pentru a crește așteptările clienților. Acum suntem în campania de teasing, de ridicare a așteptărilor, însă putem observa că majoritatea cumpărătorilor sunt în expectativă și amână achizițiile sperând în prețuri mult mai mici peste 3 săptămâni.

Care sunt avantajele cumpărăturilor în cadrul Emag Black Friday?

Principalele avantaje ale cumpărăturilor în cadrul Emag Black Friday includ reduceri semnificative, acces la produse de calitate la prețuri competitive și diversitatea gamei de produse. De asemenea, clienții pot beneficia de livrare rapidă și servicii de asistență pentru o experiență de cumpărături completă.

Atenție: eMAG este un magazin multishop, ceea ce înseamnă că pe lângă anumite reduceri pe bune, vor fi și produse la prețuri mai mari, dacă tot chemăm un curier pentru un televizor smart la super-preț, de ce să nu cumpărăm și mâncare pentru animale. Din păcate, am observat în trecut o creștere a prețurilor la magazinele partenere pe niște produse generice.

Cum rămâne cu siguranța și securitatea în timpul evenimentului?

Emag pune un accent deosebit pe siguranța, securitatea și infrastructura tranzacțiilor online. Sunt implementate protocoale avansate de securitate pentru a proteja datele clienților și pentru a asigura o experiență de cumpărături fără griji.

Cum pot consumatorii să se pregătească pentru Emag Black Friday?

Pentru a se pregăti pentru Emag Black Friday, consumatorii pot începe prin a-și face o listă cu produsele dorite, să își creeze un cont pe platforma Emag pentru a simplifica procesul de cumpărături și să urmărească promoțiile și ofertele în avans. Este un bun exercițiu care vine și cu un avantaj: observând tendința prețurilor cu câteva săptămâni înainte, vom avea o mai bună vizibilitate asupra corectitudinii reducerilor afișate. Fotografia de mai jos (printscreen-uri la început de octombrie) ar trebui să ridice un semn de întrebare când un anume magazin online va arăta o reducere cu 50% a prețului de BF2023, raportat la un preț anterior la care nu s-a încheiat nicio tranzacție. În plus, suntem curioși și dacă acel PRP de 4390 RON va fi afișat de BF ca bază de calcul a reducerii.

Info Black Friday 2023 eMAG - Cand, de ce, ce, cum?

Care sunt tendințele anticipate pentru Emag Black Friday 2023?

Tendințele anticipate pentru Emag Black Friday 2023 includ probabil creșterea ofertelor pentru produse tehnologice, gadget-uri smart, precum și o diversificare a promoțiilor pentru a satisface nevoile diferite ale consumatorilor.

Ce sfaturi să urmez pentru un Black Friday reușit?

Iată câteva sfaturi pentru a te pregăti și a beneficia de ofertele reale de Black Friday:

 1. Fă-ți O Listă de Dorințe: Înainte de Black Friday, identifică produsele pe care le dorești cu adevărat. Fă o listă prioritară și stabilește un buget.
 2. Studiază Prețurile în Avans: Monitorizează prețurile produselor dorite în săptămânile anterioare evenimentului pentru a avea o idee clară despre cât de mult poți economisi în ziua respectivă.
 3. Abonează-te la Alertele de Preț: Dacă magazinul online oferă opțiunea de a primi alerte atunci când prețurile scad pentru produsele selectate, abonează-te pentru a fi la curent cu orice modificari. Abonează-te la newsletter-ele magazinelor online preferate. Unii comercianți oferă oferte speciale sau promoții exclusive pentru abonații la newsletter.
 4. Urmărește Platformele Sociale: Multe magazine anunță ofertele Black Friday pe platformele lor de socializare. Urmărește paginile de Facebook, Instagram sau Twitter pentru a afla în premieră despre promoții.
 5. Descarcă Aplicațiile Magazinelor: Unele oferte exclusive pot fi disponibile prin aplicațiile mobile. Descarcă aplicațiile magazinelor preferate pentru a fi la curent cu toate promoțiile. Asigură-te că aplicația este updatată.
 6. Fii Timpuriu sau Târziu: Unele oferte pot fi disponibile în cantități limitate. Dacă ești interesat de un anumit produs, poți să fii printre primii cumpărători sau să aștepți puțin pentru a beneficia de reduceri suplimentare. Nu ai prins produsul dorit în cele câteva secunde pe care le ai la dispoziție? Revin-o pe site și urmărește dacă au apărut noi produse în stoc. eMAG a folosit această tactică în ultimii ani, produse cu stoc epuizat reintrând după câteva ore în ofertă.
 7. Compară Ofertele: Nu te grăbi să faci achiziții. Compară prețurile între diferite magazine pentru a te asigura că obții cel mai bun preț disponibil. Nu uita însă și de avantajele cumpărăturilor de la eMAG pe care alți competitori nu le au (service, transport, vouchere pentru achiziții ulterioare).
 8. Citește Recenzii: Dacă vrei să cumperi ceva mai scump sau mai complex, citirea recenziilor de produse îți poate oferi o perspectivă clară asupra calității și performanțelor. Evident, citește recenzii cu o zi înainte nu în timpul evenimentului.
 9. Asigură-te că Site-ul Este Securizat: Black Friday atrage și tranzacții online intensive. Asigură-te că site-ul pe care îl folosești este securizat pentru a-ți proteja informațiile personale. Cu eMAG totul este simplu dar și sigur.
 10. Fii Pregătit pentru Flash Sale-uri: Unele oferte pot fi disponibile doar pentru o perioadă scurtă de timp sau în cantități limitate. Fii rapid în luarea deciziilor. Ultimele modele de telefoane iPhone sau televizoarele smart premium cu discounturi generoase s-au terminat în câteva secunde. În primele minute se înregistreaza mii de tranzacții pe secundă!

Prin urmare, fi informat, stabilește-ți bugetul și fă cumpărături inteligente pentru a te bucura de ofertele reale de Black Friday de la cel mai mare magazin online din România!

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

 1. OH NU! A inceput Black Friday 2023 la evoMAG care tine o luna! - […] eMAG face un Black Friday de 1 zi (alte campanii imediat urmatoare sunt rebranduite in Ziua eMAG, Craciun) insa…

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *