Site icon SMART TV

webOS actualizat 2.0 Noul Sistem de Operare al Televizoarelor Smart LG

În luna februarie a anului 2013, LG cumpăra de la HP codul sursă și infrastructura de dezvoltare pentru un sistem de operare denumit webOS, sistem pretabil a fi folosit de dispozitivele mobile dar care avea toate şansele să fie preluate şi pe televizoarele inteligente. La fix un an, în cadrul expoziţiei de tehnologie CES 2014, LG prezenta deja un smart TV ce rulează acest sistem de operare. Este cunoscut faptul că LG a lansat apoi în 2015 o nouă versiune a sistemului de operare webOS, varianta 2.0, care este instalată pe majoritatea televizoarelor LG Smart TV existente astăzi în magazine.

Există astăzi zeci de milioane de televizoare smart în gospodăriile din întreaga lume, dar majoritatea acestora sunt folosite ca şi simple televizoare convenţionale. De ce? Pentru ca aproximativ jumătate dintre cumpărători nu sunt familiarizaţi cu ceea ce pot face acestea, şi pentru că 75% dintre aceştia simt că televizoarele inteligente sunt prea inteligente sau necesită mult prea mult timp de aşteptare, setare sau organizare pentru ceea ce au ei nevoie. Această situaţie se schimbă însă odată cu apariţia noului sistem de operare pentru Televizoarele Smart LG, webOS 2.0.

Dupa experienţa şi feedback-ul primit de la utilizatori în 2014, cand a fost lansat acest sistem de operare, LG a dat dovadă de o abordare pro-activă, prezentând în 2015 versiunea 2.0 webOS, care vine cu îmbunătăţiri şi tuninguri majore în ceea ce priveşte experienţa de utilizare, viteza de încărcare, timpul de răspuns la acţiunile cerute. Incepand cu seria de televizoare LF6, LG implementeaza webOS 2.0 ca sistem de operare standard pentru Smart TV-urile pe care le comercializeaza, ca un răspuns clar dat rivalilor de la Samsung proprietarii sistemului de operare Tizen.

Diferenţa între webOS 1.0 şi webOS 2.0

Dacă într-o primă fază, probabil din raţiuni ce ţin de comerţul cu televizoare din seria nouă, LG a anunţat indisponibilitatea acestei noi versiuni pe modelele vechi de televizoare smart LG, ulterior a revenit şi a anunţat că acestea vor primi upgrade-uri la versiunea webOS 2.0. Sistemul de operare LG webOS TV este conceput pentru a fi cât mai plăcut și ușor de utilizat. Astfel, tot ce îți mai rămâne de făcut este să te relaxezi în timp ce webOS creează cea mai accesibilă experiență TV.

În cazul în care pentru televizorul dvs. LG nu apărut încă posibilitatea de a upgrada la versiunea 2.0, vă recomandăm să schimbaţi zona, să upgradaţi noua versiune şi apoi să reveniţi la setările româneşti.

Oferta Smart TV LG webOS la cel.ro

webOS actualizat 2.0 Noul Sistem de Operare al Televizoarelor Smart LG

În performanţă se văd adevăratele realizări ale noului sistem de operare v2.0 faţă de predecesorul său webOS 1.0. Acesta execută mult mai rapid comenzile, aproape fără întârziere în răspunsuri, iar aplicaţiile se deschid mult mai repede. Cel mai important aspect al actualizarii este micsorarea timpului de raspuns. WebOS 1.0 este destul de lent, cu un lag destul de deranjant, aspect vizibil mai ales in navigarea prin meniurile sale de setari. LG afirma ca trecerea la versiunea 2.0 va micsora timpul de raspuns  “de 1,5 ori”, cu avertismentul ca aceasta cifra se poate modifica inainte de lansarea actualizarii.

WebOS 2.0 va rula de cca. 3 ori mai repede pe televizoarele produse in 2015, comparativ cu televizoarele produse in 2014 care ruleaza Web OS 1.0.

Din punct de vedere al design-ului, al esteticii, foarte puţine lucruri s-au schimbat la versiunea 2.0 a platformei webOS. Este încă definitorie banda suprapusă peste imaginea TV, iar păstrarea acesteia oferă nu doar confortul unei aplicaţii cunoscute, însă de ce să nu recunoaştem chiar arată foarte bine.

O modificare evidentă de care beneficiază sistemul de operare webOS 2.0 este adăugarea unei opțiuni folder “Programe mele” pe prima pagină. Astfel va fi foarte uşor să vă configuraţi meniul de canale preferate. Tototdată, interfaţa webOS 2.0 este îmbunătăţită prin faptul că acum este mult mai uşor să ajungi în meniul de configurare pentru a regla fin anumite caracteristici ale televizorului. Meniurile de setare pot fi pornite acum chiar din homescreen, astfel încât să poţi să ajungi imediat la caracteristicile principale ce doreşti să le modifici. Iar dacă ai nevoie de ajutor, atunci BeanBird este ghidul tău personal în procesul de instalare al televizorului LG. BeanBird este un asistent personal care este ușor de utilizat și distractiv. Mai mult, îți poți modifica preferințele oricând prin intermediul meniului Quick Setting. Bean Bird este un personaj animat care apare în imagini şi icon-uri atractive și destul de amuzante în diferitele etape ale procesului de configurare inițială a sistemului de operare webOS 2.0 LG TV. Uneori, aceasta vă va explica ce urmează, alteori va face o scurtă recapitalure a ceea ce aţi realizat deja, pentru o înţelegere mai bună a sistemului de operare şi a televizorului tău smart LG.

Launcherul webOS 2.0 este usor de utilizat. Poți comuta între orice aplicație, transmisiune, serviciu VoD sau periferice conectate fără a fi nevoit să navighezi către un home screen înainte. Găsești instant orice sursă de divertisment direct din Launcher.

Un alt element notabil al noului sistem de operare webOS 2.0 pre-instalat pe televizoarele smart LG este acela că permite o libertate autentică în multi-tasking, cu mai multe aplicații care pot să rămână deschise simultan pentru comutarea aproape instantanee între acestea. Acest lucru este posibil datorită faptului că sistemul de operare tratează totul, de la TV tuner la fiecare input HDMI – ca şi o aplicaţie independentă. Asta înseamnă că ai putea, de exemplu, să urmăreşti ceva pe Netflix şi apoi să decizi să comuţi pe un program de televiziune transmis prin cablu, de exemplu la un program de ştiri sau la o transmisiune sportivă. webOS 2.0 recunoaşte imediat momentul în flux unde aţi rămas. Nu veţi mai aştepta să se reîncarce aplicaţia Netflix, aceasta rămânând rezidentă în memoria televizorului.

Pentru a putea instala aplicații pe un televizor smart LG cu webOS 2.0 trebuie în primul rând să mergeți în meniul Settings, zona Advanced, General și apoi gestionare cont. Vă faceți un cont nou sau vă conectați cu unul deja existent pe Facebook sau Gmail.

LG Content Store. Tot ce ai nevoie, într-un singur loc. Căutarea de conținut nou și interesant a luat sfârșit pentru că în magazinul LG Store poți găsi tot ceea ce îți dorești din diverse categorii: divertisment, ştiri, sport, informaţii utile, programe de socializare, conţinut TV, VOD, 3D şi multe alte aplicaţii utile. Pe un televizor smart LG cu versiunea webOS 2.0 pot fi instalate nenumărate aplicaţii, de la playerele dedicate pentru conţinutul redat de Eurosport, Netflix, HBO, Redbull sau Amazon şi până la jocuri sau aplicaţii utilitare precum Google Maps sau Accuweather. Veţi regăsi o mulţime de aplicaţii chiar şi specifice utilizatorului din Romania.

LG webOS 2.0 Noul Sistem de Operare al Televizoarelor LG

Mulţumită noului webOS LG, vei putea distribui conţinut. Accesează instant conținutul tău preferat și navighează cu ușurință cu ajutorul hub-ului de divertisment Smart Share. Descoperă o multitudine de noi metode de a distribui conținutul aflat pe device-urile tale inteligente pe ecranul televizorului pentru prieteni și familie.

Sfaturi utile datorita lui Input Assist. Un pop-up util va apărea pe ecran de fiecare dată când conectezi câte un nou dispozitiv. Dispozitivele externe pot fi accesate și prin intermediul meniului Input Picker, care se găsește în colțul dreapta sus al ecranului Home.

Dacă funcțiile inteligente reprezintă argumentele pro puternice în ceea ce priveşte achiziţia unui smart TV atunci stabilitatea aplicaţiilor, simplitatea sistemului, noile funcţii şi rapiditatea webOS 2.0 este un mare plus.

Promotia Televizoare Smart LG la cel.ro

Citeste si:

Sistemul de operare Tizen de la Samsung

[ANDROID] Cele mai bune sisteme de operare pentru Smart TV-uri

Exit mobile version