Televizor LG Rollable OLED Display de 65 inch – Smart TV-ul flexibil care se impatureste

Televizorul LG Rollable OLED Display de 65 inch – Smart TV-ul flexibil care se impatureste sub forma de rola a fost prezentat in premiera la CES 2018. Desi ecranul flexibil nu este chiar o noutate tinand cont posibilitatea de impaturire si caracterul flexibil al ecranelor fiind prezentate publicului inca in urma cu 2 ani (tot la CES), acest nou model LG OLED Rollable Display poate fi de abia acum intradevar denumit televizor flexibil tinand cont ca diagonala acestuia ajunge la 65 inch.

Prototipurile anterioare de televizoare cu ecran flexibil nu depaseau 18 inch, practic erau mai mici chiar decat un monitor PC, iar la asemenea diagonala nici nu se putea pune problema de rezolutia UltraHD (sau denumita 4K). Ei bine, la inceput de 2018, divizia de display-uri al gigantului sud corean LG prezinta primul televizor din lume cu ecran OLED 4K flexibil Rollable: televizorul care se pliaza la fel de simplu precum o foaie e hartie. Insa, o foaie de hartie hi-tech.

De ce ar inventa cineva un Smart TV care se poate rula? Evident vei avea parte de o posibilitate imensa de depozitare si transport, dar cel mai important aceasta lansare se doreste a atrage atentia asupra unui concept sci-fi. Formatul imprumuta astfel proprietatile unei panze sau a unei foi de hartii foarte mari.

Primul televizor cu ecran rollable OLED - LG OLED Rollable Display

Primul televizor cu ecran rollable OLED – LG OLED Rollable Display

Nu exista informatii mai multe despre acest televizor care se poate indoi ca o hartie, si deci nu cunoastem inca daca va avea un viitor un televizor comercial de 65 de inch OLED cu un asemenea tip de display. Insa acesta este inceputul unor numeroase aplicabilitati practice, de la bratarile telefon, telefoanele care se pot impaturi, display-urile si televizoarele ultra portabile care se pot monta ca o jaluzea in orice tip de spatiu si asa mai departe.

LG Rollable Display - Televizorul care se impatureste rola

LG Rollable Display – Televizorul care se impatureste rola

LG nu este primul producator de ecrane flexibile. Samsung a demonstrat la CES 2016 un display „rollable” de 18 inch, caz in care intelegem ca pe aceasta piata va exista concurenta. Iar concurenta este un factor incurajator in previziunea ca in viitorul apropiat aceste tipuri de ecrane sa aiba si un pret accesibil.

LG OLED Rollable Display Smart TV

LG OLED Rollable Display Smart TV

Ecranul flexibil nu este doar un moft sci-fi. Cercetatorii instituitului sud corean KAIST mentioneaza ca un ecran OLED bazat pe electrozi de grafen devine foarte durabil in comparatie cu ecranele pe baza de electrozi ITO.

Electrozii display-urilor flexibile sunt fabricati din materiale precum oxizi de titan, grafen si polimeri foarte bun conducatori de energie. Noile ecrane OLED sunt mult mai stralucitoare si permit redarea unui spectru mult mai mare de culori.

 

Scris de : Reviewer

Distribuie acest articol pe

Trimite comentariul