TCL QLED C635, printre cele mai bune TV-uri la prețul lui!

QLED-ul TCL 55C635 face parte din seria de televizoare C635 din 2022. Deși se află sub seriile C7 QLED sau C8 Miniled de la TCL, părerile experților îl dau drept unul dintre cele mai bune televizoare pe care îl puteți achiziționa la un preț mai mic de jumătatea incredibilului televizor Miniled TCL 55C845. Specificațiile și performanțele modelului ales de 55 inch sunt aplicabile întregii serii C635: TCL 43C635 (cel mai ieftin model), TCL 50C635, TCL 55C635 (modelul recenzat), TCL 65C635 și impresionantul TCL 75C635 cu diagonală de 190 cm.

Mentionam ca QLED-ul TCL 55C635 are un pret foarte bun la EVOMAG.RO.

Evaluăm acest televizor ca unul performant pentru prețul plătit, și nu ne-am propus să îl comparăm cu alte modele și tehnologii TV de top sau mult mai scumpe. Tocmai de aceea îl considerăm unul dintre cele mai bune modele de pe piață (la categoria lui de “greutate”), și într-un buget de până la 2000 de ron în varianta de 55 de inch, cea mai recomandată / cumpărată în ultimii 2 ani de utilizatorul român.

flanco.ro/

Scurt Review TCL 55C635

Pe scurt, televizorul TCL 55635 este dotat cu un ecran VA iluminat LED LCD si beneficiază de de HDR10+/Dolby Vision, Google TV, o gamă de culori extinsă Quantum Dot (QLED), luminozitate peste media competitorilor de 330 nit, contrast de 6000:1, sunet excelent bazat pe tehnologia 2.0 a japonezilor de la Onkyo și o fiabilitate crescută, drept dovadă garanția oferită de producător de 3 ani.

Televizor QLED TCL 139 cm (55") 55C635, Ultra HD 4K, Smart Google TV
Televizor QLED TCL 139 cm (55″) 55C635, Ultra HD 4K, Smart Google TV

Ca și specificații, merită menționat că televizoarele TCL C635 sunt identice în performanțe cu seria X75K de la Sony, însă au prețuri în medie cu 25-35% mai mici! Durata lungă a perioadei de garanție (3 ani pe multe piețe) indică încrederea producătorului în calitatea și durabilitatea televizorului, oferind o protecție extinsă pentru o investiție sigură și de lungă durată. Spre comparație, Sony oferă garanție de 1 an și un preț cu mult mai mare pentru aceleași specificații.

În ceea ce privește designul, televizorul TCL 55 C635 are rame deosebit de subțiri, două piciorușe reglabile pe lățime care se prind cu șuruburi, un conector de alimentare (pe partea stângă) și conectori de intrare (pe partea dreaptă). Poate fi montat pe perete folosind standardul VESA M6 de 300 x 300.

Detalii și performanțe TCL 55C635

Mai multe detalii despre specificațiile pe care le regăsim la QLED TV TCL C635, le puteți citi pe îndelete în capitolele care urmează.

Calitatea imaginii 55C635

TCL 55C635 oferă capabilități HDR10+/Dolby Vision. Această tehnologie permite redarea conținutului cu un contrast și o gamă dinamică a culorilor îmbunătățite, oferind o experiență vizuală mai bogată și mai captivantă.

Tehnologia Quantum Dot (QLED) permite afișarea culorilor mai precise, mai vibrante și mai autentice, oferind o calitate superioară a imaginii și o experiență vizuală impresionantă. Acest televizor utilizează o iluminare Direct LED în spatele panoului LCD. Aceasta furnizează o cantitate relativ uniformă de lumină pe întreaga suprafață a ecranului. Totuși, deoarece LED-urile albe sunt mereu aprinse, se bazează pe porțile LCD pentru a controla imaginea. Aceste porți LCD sunt împărțite în zone de mișcare sau atenuare controlate de software și, ca atare, nu pot obține niveluri mai scăzute de negru ca la un ecran OLED de exemplu. Stratul QLED al ecranului acestui model intensifică culorile, iar stratul LCD controlează porțile sub-miniatură care permit trecerea luminii. Această metodă de iluminare este mai bună decât iluminarea Edge-lit, dar nu la fel de bună ca Full Array Local Dimming (FALD), Mini-LED sau OLED (în această ordine).

TCL 55C635: Luminozitate și contrast: Cu o luminozitate de 330 nit și un contrast de 6000:1, acest televizor ar trebui să ofere o imagine clară, luminoasă și cu detalii bogate, în special în scenele întunecate sau luminoase. Are modurile Vivid/Low Power/Smart HDR/Sports/Movie/Game. Trebuie să utilizați modul Vivid pentru majoritatea camerelor de zi luminoase.

Culorile primare sunt bune, iar culorile secundare (tonurile) sunt limitate la aproximativ 60% din gamă Are un panou VA de 8 biți+FRC (Frame Rate Control). Manipulează pixelii astfel încât să alterneze rapid între două culori (numit dithering), astfel încât să percepeți oricare dintre nuanțele într-o gamă de culori faux de 10 biți. Televizorul afișează acele 1,07 miliarde de culori? Nu. Vei putea observa diferența? Îl veți folosi ca monitor de grafică la rezoluții înalte? Răspunsul la aceste întrebări este cel mai probabil, nu.

Testele arată că culorile primare, roșu, verde și albastru (RGB), sunt aproape 100% precise. Culorile secundare și terțiare (cum ar fi tonurile de piele) sunt, în cel mai bun caz, rezonabile. Acoperă o gamă largă de culori (93% DCI-P3).

Pareri TCL55C635 - Review si Pret

Toate conținuturile video sunt îmbunătățite inteligent la rezoluție 4K. Acest televizor folosește un procesor TV AI (AiPQ Gen 2, un nume sofisticat pentru procesorul TV quad-core RT51M A55 x 1,3 GHz și ARM Mail-G31 800 MHz) bazat pe învățare profundă (deep learnings) care recunoaște o gamă de obiecte și ajută la prezicerea cadrului. Am testat conținut în rezoluții 480p/720p/1080p scalat la 4K prin software și a fost mai mult decât acceptabil, deși puțin încețoșat în margini și tonuri.

Păreri integrare Google Android TV

Integrarea Google TV oferă o platformă inteligentă și intuitivă pentru accesul la aplicații, conținut online și control vocal. Utilizatorii pot explora o gamă variată de opțiuni de divertisment și pot accesa conținutul preferat cu ușurință. Părerile unanime în piață este că Google/Android 11 TV este ușor de utilizat, un sistem de operare cunoscut de majoritatea covârșitoare a celor ce dețin sau au deținut un smartphone sau o tabletă Android, sau de ce nu, un televizor Sony cu OS Android.

Autentificați-vă prin intermediul contului dvs. Gmail, configurați Wi-Fi-ul (sau Ethernet-ul) și sunteți de acord să vă cedați intimitatea (toate mărcile de televizoare doresc acum să știe totul). TCL dorește, de asemenea, să vă autentificați pentru funcțiile adăugate de TCL, și nu puteți ocoli acest lucru. Dacă doriți intimitate, configurați un cont Gmail temporar. Nu vom intra în detalii despre Android TV 11, cu excepția faptului că acesta are multe canale digitale gratuite și o gamă vastă de aplicații. Folosește, de asemenea, Google Assistant pentru a permite integrarea cu Google Home și controlul vocal. O caracteristică plăcută este suportul pentru Chromecast, dar PC-urile vor avea nevoie de un dongle Miracast.

Calitatea sunetului TCL 55C635

Sunetul 2.0 Onkyo este prezent în toată seria TCL C635, inclusiv pe modelul ales pentru review 55C635. Calitatea sunetului este importantă pentru o experiență completă de vizionare. Cu sunetul 2.0 Onkyo, se poate aștepta o reproducere audio satisfăcătoare și o experiență sonoră îmbunătățită. nkyo este o companie japoneză specializată în producția de echipamente audio și video, inclusiv sisteme de sunet, amplificatoare, receivere, playere Blu-ray, boxe și multe altele.

Sunet TV TCL 55C635 ONKYO

Sunetul Onkyo este adesea descris ca fiind natural, echilibrat și dinamic, ceea ce face ca muzica, filmele și alte conținuturi audio să fie mai captivante și mai plăcute pentru ascultători. De-a lungul anilor, Onkyo a construit o reputație solidă în industria audio și este recunoscută ca fiind un producător de încredere pentru entuziaștii de sunet de înaltă calitate.

Are toate presetările standard ajustate corespunzător (de obicei testăm pe setările implicite), basul începe la aproximativ 65Hz și crește foarte lent până la 350Hz (înalt-mediu târziu) înainte de a se stabiliza la 4kHz, apoi sunetele medii și înalte scad destul de rapid.

Această televizor oferă presetări standard cum ar fi Standard/Film/Muzică/Voce/Joc/Sport/Dinamic, precum și un amplificator de bas cu opțiuni On/Low/Middle/High. Modulul Dynamic este probabil cel mai potrivit pentru vizionarea generală a televizorului, dar acestea nu fac o diferență semnificativă în ansamblu. Volumul general este de 82dB – suficient de puternic.

În general, televizorul își face treaba în mod decent, având un accent vocal clar (1-4kHz) pentru a face dialogurile inteligibile. Nu este potrivit pentru persoanele cu deficiențe de auz.

În ceea ce privește Dolby Atmos, atunci când televizorul întâlnește metadatele Dolby Vision și Atmos (DA), decodează cele 128 de canale la cele două canale ale televizorului. Nu veți obține sunet spațial 3D sau surround – doar o scenă sonoră ușor mai largă. Dacă doriți efectul DA complet, aveți nevoie de un soundbar DA pentru a vă bucura de sunet clar și captivant de pe acest televizor.

Conectivitate TCL 55C635

Pe parte de conectivitate: este satisfăcătoare, posibilitățile de conectare la internet sau diverse device-uri sunt multiple. Pentru streaming 4K este recomandată conexiunea prin cablu Ethernet în cazul în care Wi-Fi-ul de generația a 5-a AC dual band necesită scurte momente de buffering la încărcarea conținutului video.

TCL QLED C635, printre cele mai bune TV-uri la prețul lui!

Deși are 3 porturi HDMI, niciunul nu implementează în totalitate standardul HDMI 2.1 4K@100Hz, însă aceste caracteristici sunt mai degrabă necesare pe partea de gaming extrem. În modul joc, timpul de răspuns G-t-G este de 15ms, iar portul HDMI 2.1 suportă doar 4K@50Hz sau 2K@100Hz.

Suportă Google Assistant (buton de microfon dedicat pe telecomandă). Alexa și Siri (HomeKit/Airplay 2) necesită un smartphone sau un difuzor extern.

Concluzii si Recomandare Finală

TCL C635 QLED TV concurează cu Sony Bravia X75K Google TV, care are specificații aproape identice (Direct-lit), dar acesta din urmă nu are decodare Dolby Vision sau Atmos și doar o garanție de 1 an.

Televizoarele TCL din seria 6 C635, sunt televizoare recomandate celor ce au un buget limitat dar totuși caută o experiență audio video îmbunătățită. Din aceasta serie fac parte (click pe model pentru a merge în cel mai ieftin magazin al modelului ales):

evomag.ro

Author: Reviewer

Share This Post On

Trackbacks/Pingbacks

  1. Televizoarele TCL sunt bune? De ce? Câteva opinii. - […] Review TCL 55C635 Pareri si Pret […]

Submit a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *