Sony cele mai SCUMPE (!) televizoare 8K „profesionale” din Romania

Primele televizoare 8K de la Sony sunt disponibile în magazine din luna iunie, iar pasionații de tehnologie pot fi acum în linie cu cea mai recentă inovație din domeniul televizoarelor.

Noile TV Sony din seria MASTER ZG9 LED 8K HDR Full Array sunt disponibile la dimensiunea de 85” (215 cm) si in Romania. Singura „problemă” la aceste TV Sony cu rezolutia revoluționară 8K este …

… PRETUL IMENS

pentru un Televizor 8K

care este unul extrem de piperat chiar și pentru cei care nu se dau înapoi de la a-și achiziționa bunuri de lux. Mai precis, un TV Sony de 85” vine cu un preț recomandat de nu mai puțin de 73.357,6 lei, în timp ce varianta de 98” are un preț recomandat de 366.758 lei.

O mica „observatie” (de 25.000 RON)

Interesant ca aceste date fac parte dintr-un articol de PR eMAG scris in iunie 2019. Astazi, februarie 3 2020 pe site-ul eMAG televizorul are un pret intreg de 98.998 RON ce a fost redus la 89.192 RON. DECI A CRESCUT PRETUL IN LOC SA SCADA?

O fi fost scos la vanzare de alt dealer pe site-ul eMAG dar chiar si asa reducerile afisate sunt inselatoare.
Cele mai scumpe televizoare 8K Sony si TV-urile profesionale
Cele mai scumpe televizoare 8K Sony si TV-urile profesionale

Sunt diferente intre Sony TV 8K si restul?

Seria de TV Sony MASTER ZG9 LED 8K HDR Full Array include cel mai nou procesor de imagine X1™ Ultimate pentru un contrast precis și detalii clare. Acest procesor joacă un rol vital în oferirea unei imagini de înaltă calitate pentru seria MASTER. Procesorul de imagine X1 Ultimate are un altgoritm unic, special construit pentru 8K, care poate detecta și analiza în mod inteligent fiecare obiect din imagine, rezultând un contrast clar și detalii excepționale, pentru imagini mai realiste care transpun mai bine intenția creatorilor.

Dar sa nu uitam ca si noile procesoare Samsung Quantum AI Processor sau LG Alpha9 de generatie a 3-a sunt procesoare de top. Nici cu procesorul HCX de la Panasonic nu mi-ar fi rusine. Iar cat de bun este un procesor smart TV nu se mai compara prin frecventa, ci cam ce stiu sa faca. Din nou, nu vedem tehnologii unice sau mult superioare fata de rivalii sai, ci doar o redefinire a machine learning capabilities la procesoarele Smart TV.

Cu toate acestea, gama de TV Sony MASTER reprezintă „vârful de lance” în materie de calitate a imaginii disponibilă pentru consumatori, aceste televizoare fiind capabile să afișeze imagini conform intenției creatorilor de conținut. Eticheta MASTER le este aplicată doar celor mai bune televizoare Sony și garantează calitatea imaginii, culoare, contrast și claritate premium, la niveluri apropiate de cele ale monitoarelor folosite de profesioniști.

Corect, cele mai bune televizoare Sony. Insa vedeti dvs. ca cele mai bune televizoare 8K de la Sony nu inseamna ca sunt si cele mai bune televizoare 8K din lume. Iar pretul … vorbim de televizoare 8K ce costa intre 89.000 RON si 399.000 RON la inceput de 2020. Cat un apartament de 3 camere in Bucuresti !!! In timp ce concurenta vine cu televizoare cu preturi de bun simt (ce-i drept de diagonala mai mica) … 3500-4000 euro.

Un TV Sony din seria MASTER dispun de funcționalitățile Netflix Calibrated Mode și IMAX Enhanced, pentru a asigura difuzarea conținutului așa cum a fost el conceput.

Si televizoarele Panasonic de top care costa de 4-5 ori mai putin, OLED-uri fiind, permit modul Netflix Calibrated Mode. Iar IMAX Enhanced nu este altceva decat un alt standard pentru ceea ce Dolby poate face pe alte televizoare.

Sunetul de calitate premium este de asemenea o componentă cheie a experienței de vizionare, iar modelele ZG9 dispun de noua tehnologie Sound-from-Picture Reality, care reproduce cu precizie poziția sunetului pe ecran, astfel încât atunci când actorii vorbesc, sunetul pare să vină direct dinspre aceștia și nu de la un difuzor aflat în partea de jos a televizorului.

Pai exact asta fac si televizoarele Samsung si LG, sunt specificatiile de Dolby Atmos ce dau spatialitate si miscare sunetelor, prezente cam pe toate televizoarele 4K lansate in ultimul an.

Ce inseamna un televizor 8K Profesional?

Televizoarele de mari dimensiuni devin tot mai populare, iar prin noul model de TV Sony ZG9 de 98 și de 85 de inchi, Sony urmărește să maximizeze experiența cu ecrane foarte mari în living. Pentru a oferi o calitate premium a imaginii afișate pe display-uri atât de mari, Sony introduce o rezoluție mai mare cu primul său televizor 8K HDR adresat pieței consumer.

Cu aceleasi lucruri se lauda si LG, Sony, Panasonic, Samsung, Philips, chinezii de la Hisense, Loewe, TCL etc. Marketing pur.

De acord, insa chiar si asa modelul Samsung de 82 de inch Televizor QLED Smart Samsung, 207 cm, 82Q950RB, 8K costa la jumatate decat cel Sony. Si indiferent ca Sony si le-au branduit ca profesionale (adica de fapt comerciale nu consumer) nu justifica sa fie de cel putin 2 ori mai scumpe televizoare 8K!

Având un număr de linii orizontale și verticale de două ori mai mare, rezoluția 8K oferă de patru ori mai mulți pixeli decât cea 4K (sau de 16 ori rezoluția Full HD). Această rezoluție ridicată oferă o experiență de vizionare mai în profunzime, astfel că un TV Sony mare 8K se vede la fel de bine de aproape și de la distanță. Am putea spune acelasi lucru despre orice televizor cu rezolutie 8K.

Dar rezoluția nu este singura care contează. FOARTE CORECT! Cum dimensiunile ecranelor cresc tot mai mult, procesorul joacă un rol din ce în ce mai important în a oferi o calitate premium a imaginii. Folosind un algoritm propriu, puternicul procesor de imagine X1 Ultimate a fost optimizat pentru a gestiona cele 33 de milioane de pixeli ai televizorului 8K. Același procesor capacitează tehnologia nou dezvoltată 8K X-Reality PRO să aducă orice conținut video aproape de calitatea 8K, folosind o nouă bază de date dedicată 8K pentru a realiza scalarea ascendentă, mai precis și mai detaliat. Cu o istorie și cu expertiză îndelungate în dezvoltarea camerelor și a monitoarelor profesionale, Sony recunoaște că precizia în construirea componentelor de procesare a semnalului determină imediat diferențe vizibile asupra întregii imagini.

INSA ACESTI DIFERENTIATORI SONY fata de LG si Samsung NU JUSTIFICA PRETUL ATAT DE MARE, in conditiile in care si televizoarele 8K LG si Samsung au aceleasi capabilitati dar cu denumiri diferite si costa cu cel putin 55% mai putin!

Cele mai scumpe televizoare 8K Profesionalele Sony
Cele mai scumpe televizoare 8K Profesionalele Sony

În plus, tehnologii noi complet dedicate 8K au fost dezvoltate pentru seria de TV Sony ZG9, precum Backlight Master Drive cu full-array local dimming și 8K X-tended Dynamic Range PRO. Backlight Master Drive pe ZG9 are module LED ultra-dense, care sunt controlate independent, astfel încât fac posibil un contrast fără precedent cu luminozitate orbitoare și negru absolut. Pentru a extrage maximum din acest sistem backlight, 8K X-tended Dynamic Range PRO folosește energia economisită pentru a amplifica în mod inteligent luminozitatea din zonele unde aceasta trebuie intensificată.

ZG9 prezintă caracteristica X-Wide Angle, care asigură calitatea imaginii și fidelitatea culorilor, indiferent de unghiul de vizualizare, reducând schimbările de culoare atunci când utilizatorii vizualizează ecranul în afara axei optime. De asemenea, X-Motion Clarity minimizează efectul motion blur fără a sacrifica luminozitatea ecranului.

Tatica … PRETUL UNUI SONY 8K ESTE DUBLU PENTRU ACELEASI PROMISIUNI NECOMPARABILE PRIN REZULTATE DE TEST

In final, spre a indulci un pic situatia, vezi pretul actualizat „pe bune” la televizoarele 8K in magazinele eMAG.ro, Altex.ro, CEL.ro si evoMAG.ro).

Author: Reviewer

Share This Post On

Submit a Comment